zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Ontlading bij eerste overwinning 0 3

Ontlading bij eerste overwinning: 0-3

Op Sportcomplex De Toekomst trad FC Eindhoven weer aan met Alvin Daniels in de spits. Aan de hand van aanvoerder Branco van den Boomen boekte FC Eindhoven de eerste overwinning van het seizoen door Jong Ajax met 0-3 te verslaan. Alvin Daniëls, Collin Seedorf en Elton Kabangu zorgden voor de doelpunten. 


Bij Jong Ajax, regerend kampioen, vormden Vaclav Cerny, Kaj Sierhuis en Dennis Johnsen het aanvalstrio, maar het waren de Blauw-Witten die het net wisten te vinden. In de tiende minuut kwam FC Eindhoven op voorsprong via Alvin Daniels: 0-1. Na een volley van Branco van den Boomen, kwam de bal voor de voeten van de spits en schoot met overtuiging de ploeg op voorsprong. Direct daarna hadden de Blauw-Witten de voorsprong al kunnen verdubbelen, maar Elton Kabangu wist oog-in-oog met doelman Dominik Kotarski niet te scoren. 
Bij de volgende kans was het wel raak en daarmee verdubbelde het team het aantal doelpunten dit seizoen. Een hoekschop van Branco van den Boomen werd binnengekopt door Collin Seedorf. 
Even later was het dezelfde Seedorf die een strafschop veroorzaakte. Ruud Swinkels wist afgelopen seizoen diverse strafschoppen te keren en ook dit keer miste de tegenstander. Ditmaal spatte de strafschop van Kaj Sierhuis echter uit op de lat en konden de Blauw-Witten opgelucht adem halen. 
De thuisploeg zette wel een offensief in en werd regelmatig dreigend in de ‘zestien’ van FC Eindhoven. Aan de andere kant konden Elton Kabangu en Alvin Daniels de voorsprong nog verder uitbreiden, maar het Amsterdamse doel werd voor de rust verder schoon gehouden.

 
Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Kaj Sierhuis was dichtbij, nadat hij kon wegdraaien bij Siebe Van der Heyden. Ruud Swinkels kon met zijn voeten FC Eindhoven behoeden van een tegentreffer. Later was die taak voor Jay Idzes, die ter verdediging een voorzet maar net over de lat kon schieten.  De druk werd groter en dus bracht Nascimento met Elisha Sam een fysiek sterke speler in het veld. Branco van den Boomen, die uitblonk als captain, had wellicht de grootste kans van de tweede helft. Na een individuele actie omspeelde hij de doelman en schoot tegen de paal. De spanning bleef groot in Amsterdam, want het was duidelijk dat er wat te halen viel in Amsterdam. 
In de slotfase moesten de Blauw-Witten meermaals naar achter. Zo schoot Danilo een vrije trap net over het Eindhovense doel en raakte de Ajacieden het zijnet. FC Eindhoven breidde de voorsprong daarna uit naar 0-3. Branco van den Boomen zette goed door waarna Elton Kabangu binnen kon schieten. Dit was tevens ook de eindstand in Amsterdam en zo boekte FC Eindhoven de eerste overwinning van het seizoen.


Volgende week treffen de Blauw-Witten FC Twente in eigen huis. Tickets voor deze wedstrijd zijn via FC-Eindhoven.nl/tickets te bestellen.


Jong Ajax – FC Eindhoven 0-3 (0-2) 10. Alvin Daniëls 0-1, 13. Collin Seedorf 0-2, 84. Elton Kabangu 0-3. Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Navajo Bakboord, Boy Kemper (Jong Ajax), Collin Seedorf, Karim Essikal, Niels Raaijmakers, Jay Idzes, Siebe Van der Heyden (FC Eindhoven). Toeschouwers: 469.

 

Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Botman, Pasquali (78. Ylätupa), Kemper; Bijleveld, Ekkelenkamp, de Wit (72. Danilo); Cerny (46. Lang), Sierhuis, Johnsen.
FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Raaijmakers (79. Ekangamene); Idzes, Van den Boomen (88. Jordania), Essikal; Lopes (66. Sam), Daniëls, Kabangu.

 

Fotografie: Johan Manders