Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

Offday in Almere: 4-0

FC Eindhoven heeft na twee winstpartijen op een rij met 4-0 verloren van Almere City FC. De thuisploeg scoorde na rust maarliefst vier keer na een doelpuntloze eerste helft. 

De Blauw-Witten begonnen met Sebastiaan de Wilde op linksback, omdat Maxime Gunst niet fit was om te spelen. In de eerste helft was er weinig spektakel. Het spel ging op en neer, maar kansen werden er niet gecreerd. Rick ten Voorde dacht een kans te krijgen, Augustine Loof voorkwam het met een goed blok. 

In de tweede helft leek FC Eindhoven goed te starten aan de tweede helft. Er werd gezocht naar een openingstreffer. Al snel lag de bal er echter aan de andere kant in. Gaston Salasiwa schoot van circa 25 meter de bal in de kruising. Een prachtige treffer, maar voor de Blauw-Witten aan de verkeerde kant. Daarna werd het er niet beter op. 

Een paar minuten later was het balverlies op het middenveld, waardoor Jeffrey Rijsdijk alle ruimte kreeg om de bal af te maken. FC Eindhoven gaf meer en meer ruimte weg. De organisatie van de eerste helft was verdwenen. Soufyan Ahannach kreeg in de 68ste minuut ruimte en schoot de derde binnen. Invaller Yener Arica zorgde voor het slotakkoord bij de thuisploeg. Tussen drie verdedigers van FC Eindhoven zorgde hij voor de 4-0, wat de uitslag in Almere werd. FC Eindhoven heeft twee weken de tijd om te herstellen en toe te werken naar MVV-thuis.

Almere City FC - FC Eindhoven 4-0 (0-0). 48. Gaston Salasiwa 1-0, 52. Jeffrey Rijsdijk 2-0, 68. Soufyan Ahannach 3-0, 79. Yener Arica 4-0. Scheidsrechter: Rob Dieperink. Gele kaarten: Jeffrey Rijsdijk (Almere City FC), Augustine Loof (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1122.

Almere City FC: Kramer; Van Buuren, Ramsteijn, Mirani, Nieuwpoort, Rijsdijk, Overtoom, Salasiwa, Van der Water (71. Arica), Ten Voorde, Ahannach. 
FC Eindhoven: Swinkels; Loof (82. Horsten), Sprockel, Van den Buijs, De Wilde; Deschilder, Rossen, De Silva (82. Vandeputte); Bousbiba, Uiterloo (71. Swinnen), Lieder. 

 

Fotografie: Stanley Gontha / Pro Shots