vrijdag 22 september 2017

Oefenwinst in Maastricht: 1-2

In Stadion De Geusselt heeft FC Eindhoven het nieuwe kunstgras van MVV Maastricht ingewijd met een 1-2 overwinning. De doelpunten vielen voor rust en waren van Eindhovense makelij. Chiró N'Toko scoorde tweemaal, waarvan éénmaal in eigen doel. Roald van Hout zorgde voor de andere treffer.

Net als in de wedstrijd tegen PSV kwam FC Eindhoven al vroeg op een achterstand. Een voorzet van Jordy Croux werd door Chiró N'Toko van richting veranderd. Ruud Swinkels probeerde de bal nog te keren, maar zag hem via zijn hand in het doel verdwijnen.

Even leek het er op dat MVV Maastricht door zou drukken, maar vanuit het niets kwam FC Eindhoven op gelijke hoogte. Het werd daarbij geholpen door doelman Mattijs Branderhorst, die een ogenschijnlijk gemakkelijke bal niet onder controle kreeg. Roald van Hout profiteerde gretig en liep de bal het doel in.
Halverwege de eerste helft kwam FC Eindhoven op voorsprong. Chiró N'Toko poetste met een rake kopbal zijn eigen doelpunt weg. De hoekschop van Maxime Gunst joeg hij met zijn hoofd hard tegen de touwen. Even daarvoor had het 2-1 voor de thuisploeg kunnen zijn. Jordy Croux mocht dwars door het centrum van de verdediging lopen, maar zijn schot miste kracht.
Tegen het einde van de eerste helft drong MVV Maastricht aan. Stef Peeters testte Ruud SWinkels met een vrije trap en diezelfde Swinkels stond vlak voor rust op zijn plek toen Daniel Pedersen van dichtbij vrij mocht inkoppen.

Na rust kwam FC Eindhoven niet meer in de problemen. Zelf kreeg het via Jari Vandeputte en Anil Koç kansen om de score verder op te bouwen.

Bij FC Eindhoven speelden de testspelers Anil Koç (hele wedstrijd) en Tom van Imschoot (tweede helft) mee.

Dinsdagmiddag speelt FC Eindhoven een oefenwedstrijd in Brugge tegen Jong Club Brugge, aanvang 15.00 uur.

MVV Maastricht - FC Eindhoven 1-2 (1-2) 3. Chiró N'Toko 1-0 (eigen doelpunt), 12 Roald van Hout 1-1, 22. Chiró N'Toko 1-2. Scheidsrechter: Martin Pérez. Aantal toeschouwers: 1052.

MVV Maastricht: Branderhorst; Moustafa, Mbende, Pereira, Labylle (72. Shermaine Martina); Cosse (72. Mandiangu), Ippel, Nys; Peeters, Pedersen (60. Polizzi), Croux (85. Baur).
FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde (67. Horsten), N'Toko, Rossen, Gunst; Van den Broek (46. Van Imschoot), Swinnen (80. Van den Buijs), Vink (80, Lamers); Van Hout (80. Junior), Vandeputte (70. Lopes), Koç.