vrijdag 20 oktober 2017

• Oefencampagne gestart met 0 2 overwinning in deurne

Oefencampagne gestart met 0-2 overwinning in Deurne

FC Eindhoven is de reeks oefenwedstrijden gestart met een 0-2 zege in Deurne. De doelpunten werden gemaakt door Tom Boere voor en Maxime Gunst na rust.

Het duel in Deurne stond oorspronkelijk om 17.00 uur gepland, maar was vanwege de aangekondigde hittegolf verzet naar 19.30 uur. Geen overbodige luxe, want na de warme dag was het aangenaam vertoeven langs de lijn van Sportpark de Kranemortel.

De nieuwe trainer Mitchel van der Gaag liet veel van zijn spelers minuten maken. Zo kwamen de keepers Ruud Swinkels, Joris van Gerwen en Chiel Kramer elk een half uur in het veld.
Tegen de pas uit de hoofdklasse gedegradeerde amateurs kwam FC Eindhoven niet in de problemen. FC Eindhoven wist tweemaal te scoren uit standaardsituaties. Vijf minuten voor rust kreeg de talentvolle Jari Vandeputte een duw in het strafschopgebied en mocht Tom Boere vanaf elf meter aanleggen. De Zeeuw faalde niet en liet het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen noteren.

Na rust bleef FC Einhoven de betere ploeg en het duel controleren. Maxime Gunst voerde de score op door een vrije trap (na een overtreding op Tibeau Swinnen)  ineens binnen te schieten.

Dinsdag 7 juli speelt FC Eindhoven haar tweede oefenwedstrijd. In het Jan Louwers Stadion komt om 19.00 uur de Belgische Eersteklasser KVC Westerlo op bezoek.

SV Deurne - FC Eindhoven 0-2 (0-1) 40. Tom Boere 0-1 (strafschop), 74. Maxime Gunst 0-2.

FC Eindhoven: Swinkels (32. Van Gerwen/59. Kramer); Durwael (46. Bourdouxhe), N'Toko (46. Rossen), Van den Buijs (46. De Wilde), Massop (46. Gunst); Horsten (46. Swinnen), Vink (46. Lamers), Hodzic (78. Horsten); Junior (70. Vandeputte), Boere (46. Van der Struis), Vandeputte (46. Lopes).