zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

Nipte verliespartij in Duitsland

Op het sportpark van SC Salina 08 Barmen in het Duitse Jülich-Barmen speelde FC Eindhoven de oefenwedstrijd tegen Duitse derdeklasser KFC Uerdingen 05. Na het laatste fluitsignaal kwam de ploeg uit Krefeld als winnaar van het veld. de Duitsers waren met 1-0 te sterk voor de Blauw-Witten.

 

FC Eindhoven was als eerste verantwoordelijk voor een gevaarlijke situatie voor het doel van de Duitse opponent. Elton Kabangu gaf na een rush over de zijkant van het veld een voorzet richting Stevy Okitokandjo.  De spits wist de bal niet op goal te krijgen. Even later was het weer Kabangu met een demarrage, deze keer kwam zijn voorzet aan bij Branco van den Boomen. Het schot van de aanvoerder werd door de defensie van de Duitsers onschadelijk gemaakt. Na 25 minuten kwam Uerdingen op voorsprong. Stefan Aigner gaf de bal voor en deze kon door Ali Ibrahimaj tot doelpunt worden verwerkt.

 

Na rust kwamen de Blauw-Witten het beste uit de kleedkamer. Menno Bergsen en proefspeler Siebe Van der Heyden werden in de ploeg gebracht. De eerste grote kans volgde ook al een aantal minuten na het hervatten van de wedstrijd. Jay Idzes gaf een bal diep richting Stevy Okitokandjo, die oog-in-oog met de keeper niet wist te scoren. Ook uit de herkansing wist de keeper de bal te pakken.
Elton Kabangu was vaak gevaarlijk vanaf de flanken. In de 60e minuut gaf hij een voorzet op Stevy Okitokandjo. Een paar meter voor het doel van de Duitsers kopte de spits over. Tien minuten later bracht trainer David Nascimento opnieuw nieuwe spelers. Een van de wissels, Alessio Carlone, werd al snel gevaarlijk. Vanaf ongeveer 25 meter schoot hij de bal in de handen van de doelman. In deze fase waren de Blauw-Witten de betere ploeg, maar tot doelpunten komt FC Eindhoven niet. KFC Uerdingen 05 kreeg via Tanju Öztürk na een corner een grote kans op de 2-0. De paal en doelman Bergsen wisten dit te voorkomen. Alessio Carlone was in de slotfase de gevaarlijkste man op het veld. Hij creëerde een paar kansen maar scoorde niet

 

Aankomende vrijdag speelt FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion tegen Roda JC Kerkrade. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via FC-Eindhoven.nl/tickets of aan de kassa voorafgaand aan het duel.

 

KFC Uerdingen - FC Eindhoven 1-0 (1-0) 25. Ali Ibrahimaj 1-0.

 

FC Eindhoven: Swinkels (46. Bergsen); Seedorf, Loof, Janssen (46. Van der Heyden), Achenteh (67. Simonse); Essikal (67. Faber), Idzes (61. Carlone), Van den Boomen; Kyeremeh (58. Andre Lopes), Okitokandjo (78. Leidelmeijer), Kabangu (67. Marie).

 

Fotografie: Johan Manders