zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

Nipte nederlaag tegen Jong PSV: 1-2

FC Eindhoven heeft de mooie reeks overwinningen, waar het mee bezig was, niet weten voort te zetten. In het Jan Louwers Stadion, werd de stadsderby tegen Jong PSV verloren. Alvin Daniëls opende voor FC Eindhoven de score, maar een benutte strafschop van Zakaria Aboukhlal en een doelpunt van Justin Lonwijk zorgden voor de 1-2 eindstand.
 

FC Eindhoven begon sterk aan de eerste helft. Het balbezit leverde in de tweede minuut al direct een kans op. Met een mooie dribbel van Marcelo Lopes kreeg Elton Kabangu al meteen de eerste grote kans van de wedstrijd. Helaas leverde de kans geen goal op. Even later een kleine kans voor Jong PSV. Een aanval via de linkervleugel werd op het laatste moment onschadelijk gemaakt door Rodney Kooster. 
Naarmate de wedstrijd vorderde waren de teams meer aan elkaar gewaagd. In deze periode speelde de wedstrijd voornamelijk op het middenveld af en wisten beide ploegen weinig kansen te creëren.
In de 27e minuut kreeg FC Eindhoven een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Aanvoerder Branco van den Boomen slingerde de bal gevaarlijk voor. Augustine Loof en Collin Seedorf kwamen beiden een paar passen te kort om de bal achter de doelman van PSV te schieten. 
Vijf minuten voor rust kreeg Sammy Bourard een kans vanaf randje zestien, de fraaie uithaal wist keeper Meulenhof weg te boksen. 


Kort na rust kreeg Jong PSV een grote kans om de rood-witten op voorsprong te schieten. Het mooie afstandsschot werd met een mooie duik gekeerd door doelman Ruud Swinkels.
Een paar minuten later dacht Jong PSV via Zakaria Aboukhlal op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgefloten wegens een handsbal van de aanvaller. Direct na het afgefloten doelpunt kreeg FC Eindhoven de kans om op voorsprong te komen. Marcelo Lopes gaf de bal vanaf de linkerkant voor waarna de jarige Elton Kabangu de bal met een omhaal op de lat toverde. Het Jan Louwers stadion zag hoe de blauw-witten met veel pressie begonnen aan de tweede helft. Dit leverde even later dan ook de eerste goal van de wedstrijd op. Alvin Daniëls schoot de bal, met een voor de keeper moeilijke stuit, tegen het net.
Even later wisten de bezoekers uit het niets de gelijkmaker te scoren. Rodney Klooster beging een overtreding in het strafschopgebied waardoor scheidsrechter Alex Bos besloot de bal op de stip te leggen. Zakaria Aboukhlal faalde niet vanaf elf meter en verzilverde de penalty, 1-1.
In de fase na de gelijkmaker was FC Eindhoven even de draad kwijt en drong Jong PSV aan. Ruud Swinkels ging in de fout en schoot over de bal heen. Middenvelder Justin Lonwijk was scherp en liet de kans niet onbenut waardoor PSV op voorsprong kwam. 
Ondanks de achterstand bleef FC Eindhoven vechten voor een gewenst resultaat. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Elisha Sam nog een grote kans om op gelijke hoogte te komen. De aanvaller kwam echter verkeerd uit met zijn passen en miste de bal. De kans van Elisha Sam was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

 

Volgende week vrijdag speelt FC Eindhoven opnieuw thuis en opnieuw tegen een beloftenteam. De tegenstander is dan Jong Ajax en kaart zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets 


FC Eindhoven – Jong PSV 1-2 (0-0) Scheidsrechter Alex Bos. Gele kaart: Rodney Klooster, Collin Seedorf (FC Eindhoven), Matthias Verreth, Kun Bertalan, Meulenhof (Jong PSV). Toeschouwers: 3.285


FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Seedorf, Essikal, Daniels, Kabangu, van den Boomen, Bourard (70. Sam), Loof, Da Veiga Lopes, Achenteh (84. Idzes).
Jong PSV: van de Meulenhof, Teze (45. Baggio), Daverveld, Soulas, Kun, Lonwijk (76. Daneels), Mauro Junior (60. Frey), Verreth, Piroe, Ramselaar, Aboukhlal

 

Fotografie: Johan Manders