zaterdag 15 juli 2017

• Nederlaag met perspectief voor fc eindhoven 2 1

Nederlaag met perspectief voor FC Eindhoven: 2-1

FC Eindhoven heeft de eerste wedstrijd in de Jupiler Play-Offs uit bij FC Volendam met 2-1 verloren. Doelpunten voor FC Volendam werden gemaakt door Henny Schilder en Kevin van Kippersluis en voor FC Eindhoven door Anthony van den Hurk. Maandagmiddag is de return in het Jan Louwers Stadion.

Na 8 minuten was de eerste kans voor FC Volendam, Ludcinio Marengo kon de dieptepass niet afronden. Slechts een minuutje later kon FC Eindhoven voor het eerst een poging wagen. Roald van Hout schoot voorlangs. Een gelijkopgaande openingsfase leverde verder weinig spektakel op. Joey Sleegers tikte in de 27ste minuut de bal door de benen van een Volendamse verdediger en schoot de bal van afstand net naast. Kevin Brands, topscoorder van het andere oranje, was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Een volley van de spits was zijn eerste wapenfeit. Vlak voor rust was daar de grootste kans voor FC Eindhoven. Een ingestudeerde corner van Roald van Hout werd teruggelegd, Branco van den Boomen schoot vanaf ‘randje zestien’ de bal over het doel.

Direct na rust kwam FC Eindhoven met invaller Torino Hunte goed uit de startblokken. Joey Sleegers kreeg direct een kans met een schot hard op de lat. De druk werd steeds groter. FC Eindhoven domineerde, maar benutte de beste kans niet. FC Volendam bleek een stuk effectiever, een corner in de 66ste minuut werd bij de eerste paal ingekopt door Henny Schilder: 1-0. Daarna kon het alle kanten op. Een indraaiende hoekschop van FC Volendam eindigde op de lat. Jean-Paul de Jong bracht Anthony van den Hurk in de zoektocht naar een gelijkmaker. Joey Sleegers nam het team op sleeptouw, een afstandschot van de vleugelaanvaller vloog op de paal. Vlak voor tijd nam Branco van den Boomen op het middenveld de bal over en legde de bal op Anthony van den Hurk. De spits kon echter te weinig kracht achter het schot zetten.

In de extra tijd scoorde Anthony van den Hurk het zeer belangrijke uitdoelpunt. Van den Boomen schoot een vrije trap op de lat, waarna Anthony van den Hurk in kon koppen. De wedstrijd leek toch positief uit te pakken voor de Blauw-Witten, maar een minuut later was het alweer 2-1. Kevin van Kippersluis scoorde in de rebound, na een prima redding van Tom Muyters. De scheidsrechter floot enkele momenten later af, waardoor FC Eindhoven maandag om 14:30 uur thuis moet winnen om door te kunnen stoten naar de finale.

Jean-Paul de Jong: "Voorin hadden we te weinig rendement. Invaller Torino Hunte is balvast en kiest de ruimtes. Vandaar uit waren we de bovenliggende partij, maar de bal ging er niet in. We kwamen 1-0 achter door een spelhervatting. Wij hadden een schot op de lat en paal van Joey Sleegers. Anthony van den Hurk maakte de 1-1, een belangrijke uitdoelpunt. We zaten wellicht teveel in de euforie. De 2-1 was zuur, maar het is helder: we moeten maandag winnen."

Hans de Koning: "FC Eindhoven was favoriet. Ze hebben 80 punten behaald, we mochten ze niet laten voetballen. We hebben tegen elkaar gezegd dat we thuis moeten winnen. Alles hebben we eruit gehaald, we hebben niet verloren en dat was het doel. We kijken uit naar maandag, een geweldige pot zal het worden. We gaan niet achteruit hangen."

FC Volendam - FC Eindhoven 2-1 (0-0) 66. Henny Schilder 1-0, 90+1. Anthony van den Hurk 1-1, 90+2. Kevin van Kippersluis 2-1. Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Aantal toeschouwers: 3883.

FC Volendam: Zwarthoed; Akouili, Schilder, Schouten, Lo Fo Sang; Evers, Overtoom, Fafiani; Marengo, Brands, Kuwas.
FC Eindhoven: Muyters; Durwael, N'Toko, Nieveld, Gunst; Van Son, Deschilder, Van den Boomen; Van Hout (74. Van den Hurk), Karg (46. Hunte), Sleegers.

Wil je ook bij de thuiswedstrijd aanwezig zijn op 25 mei? Klik dan op deze link voor meer informatie.

Fotografie: Mark van Schijndel