vrijdag 25 augustus 2017

• Na twee succesvolle jaren keert jean paul de jong terug naar utrechtse bodem

Na twee succesvolle jaren keert Jean-Paul de Jong terug naar Utrechtse bodem

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat Jean-Paul de Jong aan de slag als assistent-trainer bij FC Utrecht. Na twee succesvolle seizoenen grijpt de oefenmeester de kans om voor vier seizoenen terug te keren bij de club waarvoor hij 370 wedstrijden speelde.

Nadat De Jong net zijn cursus coach betaald voetbal had afgerond, kreeg hij direct de kans bij FC Eindhoven als hoofdcoach aan de slag te gaan. Samen met zijn technische staf werkte hij aan ontwikkeling van de speelwijze en eindigde het team in zijn eerste seizoen al op een mooie zesde plaats. In het huidige seizoen worden vele  clubsuccessen uit de historie zelfs overtroffen. Een periodetitel, een mooie tweede plaats in de Jupiler League met 80 punten, en nog volop in de strijd voor promotie.

“In twee seizoenen FC Eindhoven heb ik mij als trainer in een goede en zeer professionele organisatie mogen ontwikkelen en zal ik mijn loopbaan bij FC Utrecht vervolgen. Met de club en gehele technische staf leveren we fantastisch werk en doen we er alles aan om op 31 mei geschiedenis te schrijven”, aldus Jean-Paul de Jong.

“Jean-Paul heeft het fantastisch gedaan bij FC Eindhoven”, reageert technisch manager Hans Smulders. “Na twee succesvolle jaren zullen onze wegen scheiden. Wij wensen Jean-Paul volgend seizoen het allerbeste bij FC Utrecht en hopelijk zullen we elkaar in de Eredivisie weer ontmoeten.”

“FC Eindhoven zal na afloop van de play offs op gepaste wijze afscheid nemen van Jean-Paul.”