vrijdag 31 maart 2017

• Moeizaam gelijkspel voor fc eindhoven

Moeizaam gelijkspel voor FC Eindhoven

De eerste competitiewedstrijd van 2016 is geëindigd in een gelijkspel. Thuis tegen FC Dordrecht werd het 1-1. Na een achterstand zorgde invaller Anil Koç voor een punt.

FC Eindhoven begon sterk, want de eerste kans kwam al snel. Na twee minuten schoot Anthony van den Hurk de bal op de paal. De Blauw-Witten hadden het meeste balbezit, maar de eerste kans van FC Dordrecht was raak. De bal werd door Jafar Arias teruggelegd op Jeffry Fortes en die schoot hard binnen: 0-1.

Daarna nam de thuisploeg het initiatief, maar echte kansen bleven uit. Sterker nog, de kansen die er kwamen waren voor FC Dordrecht. Wel vooral van afstand, zoals het schot van Jordy Vleugels net voor rust. Die vloog over en daardoor was de ruststand 0-1.

In de tweede helft begon FC Eindhoven aggressief met de druk naar voren. Anil Koç was er ingekomen. Een schot van Tibeau Swinnen werd gekraakt door de verdediging. Via de linkerzijde met Milan Massop en Anil Koç werd FC Eindhoven steeds gevaarlijker. Het offensief nam na een klein kwartiertje af. FC Dordrecht kreeg weer grip en won steeds meer duels op het middenveld. Toch was het Anil Koç die FC Eindhoven op gelijke hoogte bracht. Jinty Caenepeel werd diep gestuurd en met een puike assist kon hij Anil Koç bereiken bij de tweede paal. 1-1.

De volgende kans was voor Jinty Caenepeel. Een schot ging via de vingertoppen van de doelman Te Loeke van FC Dordrecht naast. Mitchell van der Gaag wisselde tweemaal. Wimilio Vink en Tom Boere kwamen erbij. FC Dordrecht was daarna opnieuw dicht bij een doelpunt. Rangelo Janga kwam alleen voor Ruud Swinkels te staan en schoot op de paal. De rebound werd naast geschoten, waarmee FC Eindhoven goed weg kwam. Een afstandschot van Jordy Vleugels werd goed gepakt door Ruud Swinkels.

Aan de andere kant was er een schuiver van Fries Deschilder, in de handen van de goalie. In de 87ste minuut was het weer Rangelo Jango met een kans, maar het schot was echter te onzuiver. De wedstrijd eindigde daardoor in een gelijkspel.

Maandag staat NAC Breda alweer op het programma, volgende week komt koploper Sparta Rotterdam op bezoek.

Mitchell van der Gaag: "Vandaag hebben we weinig grip gekregen op FC Dordrecht. In bepaalde fases hadden we meer controle dan in de ander. Teveel spelers waren onder niveau. De eerste helft was het veel harken. De tweede helft begonnen we goed, maar het kwam er vandaag niet helemaal uit. We hebben goede trainingsweken gehad, dit hadden we niet verwacht. Het zal beter moeten."

FC Eindhoven - FC Dordrecht 1-1 (0-1) 16. Jeffrey Fortes 0-1, Anil Koç 1-1. Scheidsrechter: Jeroen Manschot. Gele kaart: Chiró N'Toko, Jinty Caenepeel, Thomas Horsten (allen FC Eindhoven), Danzell Gravenberch (FC Dordrecht) . Aantal toeschouwers: .

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N'Toko, De Wilde, Massop; Van Imschoot (61. Wimilio Vink), Deschilder, Swinnen; Caenepeel, Van den Hurk (71. Boere), Vandeputte (46. Koç).
FC Dordrecht: Te Loeke; Bijl, De Greef, Lima (15. Touré), Aktaou (71. Van Wermeskerken), Fortes, Chacon (87. Daniels), Gravenberch, Janga, Vleugels, Arias.

​Fotografie: Fotopersbureau John Claessens