Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Mitchell van der gaag nieuwe trainer fc eindhoven

Mitchell van der Gaag nieuwe trainer FC Eindhoven

Bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen staat de 44-jarige Mitchell van der Gaag als hoofdtrainer voor de spelersgroep van FC Eindhoven.

 

Van der Gaag startte zijn trainerscarrière in Portugal bij de reserves van Maritimo Funchal. Nadat hij in 2009 hoofdtrainer werd van de A-ploeg was hij met zijn team direct succesvol door plaatsing voor Europees voetbal. In 2012 tekende hij een contract als hoofdtrainer bij de derde ploeg van Lissabon, Belenenses. Met ruime voorsprong werd zijn ploeg kampioen van de Segunda Liga, waarmee promotie naar de hoogste Portugese afdeling werd gerealiseerd.

 

Met het ondertekenen van het contract bij FC Eindhoven keert Mitchell van der Gaag terug op de Nederlandse velden, nadat hij als speler in 2001 van FC Utrecht naar Portugal vertrok. “Het was zeker één van mijn ambities om als trainer aan de slag te gaan in de Nederlandse competitie.”, aldus van der Gaag. “De professionaliteit bij FC Eindhoven heeft mij aangenaam verrast en ik ben dan ook blij om met de staf en spelersgroep over enkele weken op het veld te staan”.

 

De aanstelling van Mitchell van der Gaag was voor velen misschien een verrassing, maar voor technisch manager Hans Smulders zeker niet. “We hadden Mitchell al langere tijd in beeld. Een talentvolle trainer die in Portugal op het hoogste niveau werkzaam is geweest en ook al eens promotie naar het hoogste niveau heeft meegemaakt. Met zijn ervaring en werkwijze zijn wij overtuigd dat hij nieuwe impulsen zal  toevoegen aan de ontwikkelingen van FC Eindhoven”.

 

Van der Gaag zal een contract ondertekenen wat hem voor twee seizoenen aan de club zal verbinden.