vrijdag 28 april 2017

• Mitchell van der gaag moeten top zijn om te winnen

Mitchell van der Gaag: "Moeten top zijn om te winnen"

Morgenavond gaan de Blauw-Witten op bezoek bij Achilles’29 in Groesbeek. De wedstrijd op sportpark De Heikant begint om 20:00 uur. Achilles’29 haalde maandagavond één punt uit bij Helmond Sport. FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion in de slotfase een gelijkspel wist te bewerkstelligen tegen FC Emmen.

Achilles’29 begon dit seizoen sterk, maar is ondertussen afgezakt naar een zestiende plaats in de Jupiler League. FC Eindhoven blijft bovenin goed meedraaien en staat momenteel op de derde plaats. Om bovenin mee te blijven doen, zou een overwinning zeer gewenst zijn.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Groesbeek in een 1-1 gelijkspel. In het ijskoude Groesbeek werd het doelpunt aan de kant van FC Eindhoven gescoord door Tom Boere.

Mitchell van der Gaag: “Afgelopen maandag hebben we veerkracht getoond door met tien man alsnog een gelijkspel over de streep te trekken. Naar mijn mening was dit ook een verdiende uitslag. Wij waren de eerste helft beter, maar FC Emmen was in de tweede helft de bovenliggende partij.

Morgenavond de wedstrijd tegen Achilles’29. Het is een degelijke ploeg die zeker thuis moeilijk zijn te verslaan. We spelen daar op gewoon gras en het is een klein veld. Dat zijn extra dingen die bij de wedstrijd komen kijken. We zullen ook morgenavond weer uitgaan van onze eigen kwaliteiten, we hebben veel voetballend vermogen en zullen niet veranderen van speelstijl. Het klinkt cliché, maar iedereen kan van elkaar winnen in deze competitie. Ook morgen zullen we top moeten zijn om te winnen.

Onze doelstelling is nog steeds eindigen in de top 5. Om deze doelstelling te halen zou het fijn zijn om morgenavond de drie punten mee terug te kunnen nemen naar Eindhoven.”

De wedstrijdselectie: Tom Boere, Dario van den Buijs, Jinty Caenepeel, Fries Deschilder, Junior dos Santos, Joris van Gerwen, Thomas Horsten, Anthony van de Hurk, Tom van Imschoot, Anil Koç, Chiel Kramer, Stijn Lamers, Ivo Rossen, Ruud Swinkels,  Jari Vandeputte, Wouter Verstraaten,Wimilio Vink, Sebastiaan de Wilde.

Christopher Mandiangu maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie. Hij maakte donderdag bekend per direct te vertrekken naar Hamilton Academical. Lees hier het volledige bericht.