vrijdag 15 december 2017

• Mitchell van der gaag lwe moeten onszelf meer belonenl

Mitchell van der Gaag: “We moeten onszelf meer belonen“

Maandag 24 Augustus speelt FC Eindhoven in de vierde speelronde een uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Om 20.00 uur wordt er op De Toekomst afgetrapt tussen beide ploegen. Jong Ajax kent een stroeve start van het seizoen tot nog toe, in de drie gespeelde wedstrijden werd er maar één punt behaald. Afgelopen week ging de ploeg onder leiding van Jaap Stam en Andries Ulrink onderuit tegen NAC Breda, 3-0. De Blauw-Witten gingen met dezelfde cijfers onderuit afgelopen vrijdag. In een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam waarin FC Eindhoven het betere van het spel had in de eerste helft, gingen de Blauw-Witten onderuit met 3-0 door een zeer effectief Sparta Rotterdam.

Afgelopen seizoen wist FC Eindhoven te winnen van Jong Ajax. In een spannend duel opende Roald van Hout de score namens FC Eindhoven. Nadat Viktor Fischer de gelijkmaker namens Jong Ajax scoorde, zorgde Tom Boere voor de overwinning voor de Blauw-Witten door vlak voor tijd de 1-2 te maken.

Mitchell van der Gaag:"De teleurstelling was vrijdag en ook zaterdag groot bij de spelers. De kopjes staan na de training van vandaag weer goed. Ons vertoonde spel in de eerste helft tegen Sparta biedt hoop, al was  het verschil in mentale veerkracht tussen NAC thuis en Sparta uit te groot. We moeten onszelf meer belonen. Tegen Jong Ajax gaan we weer vanuit eigen kracht spelen."

FC Eindhoven reist met 20 man naar Amsterdam. Chiró N’Toko is na zijn rode kaart (2x geel) geschorst voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. Wouter Verstraaten vervangt hem in de wedstrijdselectie. Voor de wedstrijd zullen er nog twee spelers afvallen.

Wedstrijdselectie:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Roald van Hout, Jinty Caenepeel, Anthony van den Hurk, Jari Vandeputte, Chiel Kramer, Fries Deschilder, Milan Massop, Joris van Gerwen, Tom van Imschoot, Wouter Verstraaten, Anil Koç, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Wimilio Vink, Christopher Mandiangu.