zaterdag 15 juli 2017

• Mitchell van der gaag eindelijk gaat het beginnen

Mitchell van der Gaag: Eindelijk gaat het beginnen!

Morgenavond beginnen de Jupiler Play-Offs voor FC Eindhoven. Om 19:45 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. De tegenstander deze wedstrijd is NAC Breda.

NAC Breda is in de reguliere competitie derde geworden. FC Eindhoven is één plaats onder de Bredanaren geëindigd. Dit betekent dat FC Eindhoven morgen begint met een thuiswedstrijd en op maandag 16 mei een uitwedstrijd speelt. De thuiswedstrijd voor FC Eindhoven in de competitie is gewonnen door de Blauw-Witten, met 2-1. De uitwedstrijd werd verloren met 3-1.

FC Eindhoven heeft zin in de Jupiler Play-Offs, zo geeft Mitchell van der Gaag aan:”Eindelijk gaat het beginnen! Dat gevoel overheerst ook in de groep. Je leeft er drie weken naartoe, het is als een mini-voorbereiding. Een blauwdruk voor de play-offs is er niet, dus we gaan morgen kijken of het allemaal in elkaar past. De spanning neemt nu wel toe. Hier is het (bijna) uitverkocht en de uitwedstrijd zal ook goed bezocht worden. Dat zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Dan moet je er staan.“

Over de tegenstander is Mitchell van der Gaag erg tevreden: “NAC is de mooiste tegenstander in deze Play-Offs. Ze zijn favoriet, het was vooraf de absolute kampioenskandidaat. De druk ligt dus bij hen. Voor ons geldt: Als er kansen zijn en je gaat ervoor, dan is er veel mogelijk.”

De ploeg van Mitchell van der Gaag beseft wat er op het spel staat: “Het is een kans, die je niet vaak gaat krijgen. De jongens van vorig seizoen krijgen die kans nog een keer.  “FC Eindhoven doet altijd leuk mee zeggen ze vaak, maar als het erop aankomt lukt het niet.” Van die stempel willen we af en daar kunnen we morgen mee beginnen.”

De Blauw-Witten nemen een voorbeeld aan andere verassingen:”Je ziet vorige week wat er allemaal kan gebeuren. PSV bijvoorbeeld, of Leicester City wat verder van huis. De hockeymannen van Oranje-Zwart hebben zich ook uit een kansloze positie teruggeknokt. Wanneer er geloof is, is er een kans” aldus Mitchell van der Gaag.

In de selectie voor de wedstrijd van morgen is één verassing: Chiro N’Toko is er niet bij. Hij is geblesseerd. Een flinke aderlating voor de ploeg van Mitchell van der Gaag: “Je aanvoerder valt weg, dat is altijd een aderlating. Hij is het gezicht van FC Eindhoven de laatste jaren. Je zag hem steeds beter worden de laatste weken. Hij speelde erg sterk. Maar het hoort er helaas bij. Anderen kunnen nu hun kans grijpen” sluit Mitchell van der Gaag af.

De selectie voor de eerste Jupiler Play-Off wedstrijd tegen NAC Breda:

Dario van den Buijs, Jinty Caenepeel, Fries Deschilder, Joris van Gerwen, Thomas Horsten, Roald van Hout, Anthony van den Hurk, Tom van Imschoot, Andrei Ionescu, Gervane Kastaneer, Anil Koç, Chiel Kramer, Milan Massop, Ivo Rossen, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte, Wimilio Vink, Sebastiaan de Wilde.