maandag 29 januari 2018

• Mart lieder schiet fc eindhoven naar verdiende overwinning

Mart Lieder schiet FC Eindhoven naar verdiende overwinning

Vrijdagavond ging FC Eindhoven op bezoek bij het beloftenteam van FC Utrecht. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van VV IJsselmeervogels, Sportpark De Westmaat. Na rust besliste matchwinner Mart Lieder de wedstrijd door twee keer te scoren. Het werd 1-2 voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen.

FC Eindhoven begon de wedstrijd met twee andere backs dan vorige week, Augustine Loof verving de geblesseerde Thomas Horsten. Kyle De Silva kon ook niet startten. Maxime Gunst begon op zijn plaats.
Na tien minuten spelen kreeg FC Utrecht de eerste grote mogelijkheid om te scoren. Jeredy Hinterman kopte na een voorzet van Bilal Ould-Chikh, maar Ruud Swinkels redde knap. Daarna kopte Tibo van de Velde in de handen van Utrecht-keeper Menno Heus na een voorzet van Maxime Gunst.
FC Eindhoven bleef aandringen in de openingsfase. Uit een corner van Branco van den Boomen kopte Augustine Loof vervolgens voorlangs het Utrechtse doel.
In de 27e minuut kwam Jong FC Utrecht tegen de verhouding in op voorsprong. Jeredy Hilterman verschalkte, de iets voor zijn doel staande, Ruud Swinkels met een schot van afstand.
Na de 1-0 werd het spel slordiger aan de kant van FC Eindhoven. Via Tibo van de Velde werden de Blauw-Witten wel gevaarlijk, maar zijn schot ging net naast. Daarna keerde Ruud Swinkels een schot van Bilal Ould-Chikh. Jellert Van Landschoot wipte vervolgens aan de andere kant net over na een mooie aanval.

Jong FC Utrecht kreeg de eerste kans na rust, maar Mitchel van Rooijen schoot naast. Even later miste Elton Kabangu een opgelegde kans op 1-1, oog-in-oog met Menno Heus. FC Eindhoven bleef gevaar stichten. Mart Lieder zag zijn schot geblokt worden door de Utrechters.
Even later werd het wel 1-1, Mart Lieder tikte een prima voorzet van Maxime Gunst binnen. Na de gelijkmaker ging FC Eindhoven beter voetballen. Zo probeerde Tibo van de Velde het met een schot van buiten de zestien, maar Menno Heus keerde zijn schot. FC Eindhoven kwam daarna verdiend op voorsprong, Mart Lieder scoorde zijn tiende goal van het seizoen. De spits schoot binnen na een voorzet van Elton Kabangu.
In de slotfase kreeg FC Eindhoven de kans om de voorsprong verder uitbreiden.  Tibo van de Velde schoot net over na opnieuw een prima aanval. Tarik Kada probeerde het in de blessuretijd nog maar vond Menno Heus op zijn pad. Eindstand: 1-2.

Volgende week is er geen speelronde, op 17 november ontvangt FC Eindhoven MVV Maastricht in eigen huis. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 1-2 (1-0)  27. Jeredy Hilterman, 56. Mart Lieder, 73. Mart Lieder. Scheidsrechter: Clay Ruperti. Gele kaart: Hervé Matthys (FC Eindhoven). Toeschouwers: 685.

Jong FC Utrecht: Heus, Ould-Chikh, El Yaakoubi (80. Blöte), Zwartjens, Brinkman, van der Meer, van Rooijen, Loukili (70. Pattynama), Sow, Hilterman (77. Tesselaar), Hoogenhout.
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, De Wilde, Matthys, Gunst (82. De Silva); van den Boomen, Swinnen, Van Landschoot (90. Kortstam); Van de Velde (85. Kada), Lieder, Kabangu

Fotografie: Johan Manders