Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Marko mitrovic tekent bij fc eindhoven

Marko Mitrovic tekent bij FC Eindhoven

Marko Mitrović heeft vanmiddag een tweejarig contract getekend bij FC Eindhoven. De 23-jarige spits speelde zijn laatste wedstrijden in 2014 voor het Italiaanse Brescia. Hij speelde in zijn jeugd onder andere voor Chelsea FC.

Mitrović is geboren in Malmö, Zweden. Bij de plaatselijke voetbalclub BK Olympic maakte Mitrović zijn eerste stappen op het voetbalveld. Al op zijn zesde levensjaar mocht hij naar de jeugdopleiding van profclub Malmö FF. Hier speelde hij tot zijn zestiende.

Chelsea FC pikte de zestienjarige spits op bij de Zweedse club. In zijn eerste vier wedstrijden scoorde hij zeven doelpunten. Mitrović kende veel blessureleed in zijn driejarige periode bij Chelsea. In 2012 kreeg hij de kans zich weer te laten zien bij Brescia, een Italiaanse profclub acterend in Serie B. De Zweed heeft twee jaar onder contract gestaan bij de Italianen, maar liep een enkelblessure op bij de club. Hij komt nu transfervrij over naar de Blauw-Witten.

Hans Smulders:” Door Marko’s blessures is zijn carrière-uitzicht flink veranderd. Wij waren op zoek naar een spits en geloven in hem als een talentvolle speler. Hij heeft op dit moment nog een blessure en dient nog stappen te maken naar herstel. Het is belangrijk dat Marko kan werken in een omgeving waar we met hém werken. Het doel is nu om stap voor stap fit te worden, waarvoor hij een individueel programma volgt. We zijn blij dat Marko bij ons aansluit en willen hem helpen om fit te geraken en een betere speler te worden. Er is op dit moment nog geen inzicht in zijn hersteltijd.

Marko: “Ik heb voor FC Eindhoven gekozen omdat ik een team wil hebben dat in me gelooft en me niet te snel wil brengen. In september ben ik bijna 2 jaar geblesseerd geweest. Ik ben op dit moment nog niet klaar voor 90 minuten voetbal. FC Eindhoven is een goed team en vormt een goede omgeving om in te werken. Het is voor mij goed om hier te zijn.

Ik ben een sterke speler met een goed schot met het linker- en rechterbeen. Mijn snelheid is een sterk punt en ik zoek graag de dribbel op. Jullie zullen het zien als ik fit ben en kan spelen.”