vrijdag 14 december 2018

• Marco faber nieuwe algemeen directeur fc eindhoven

Marco Faber nieuwe algemeen directeur FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft in de persoon van Marco Faber (50) de nieuwe algemeen directeur van de club gevonden. Faber zal per 1 februari officieel in dienst treden van de Blauw-Witten.

Faber heeft gedurende de seizoenen 2011/12 en 2012/13 bij Willem II leidinggegeven aan de herstructurering van de club uit Tilburg. Faber was daarvoor jarenlang in diverse rollen en functies werkzaam bij Bavaria. Gedurende deze periode gaf Faber onder andere gestalte aan de langjarige samenwerking tussen Trappistenbrouwerij La Trappe en Bavaria en zette hij voor de Lieshoutse brouwer een brouwerij in Zuid-Afrika op.

Marco Faber: “Na mijn periode bij Willem II ben ik zeer actief het betaald voetbal blijven volgen. Ook bij FC Eindhoven zat ik regelmatig op de tribune. Een prachtige club met een rijke historie. Als liefhebber van de voetbalsport kijk ik dan ook met veel plezier uit om in mijn nieuwe rol van algemeen directeur leiding te mogen geven aan een in alle aspecten solide toekomst van deze mooie traditieclub”.

Bij FC Eindhoven wordt Faber benoemd als algemeen directeur. Voorzitter Ronald Onink: ‘’We zijn verheugd dat Marco ons komt versterken als algemeen directeur. Hij heeft ervaring in de voetballerij, ervaring in het managen van diverse stakeholders en heeft een groot Brabants netwerk. We hebben voldoende tijd genomen om de juiste keuze te maken, omdat Marco veel vrijheid en bevoegdheden gaat krijgen binnen de club. Het bestuur en de Raad van Commissarissen zijn overtuigd dat Marco uitstekend past bij FC Eindhoven.’’

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Eindhoven op maandag 15 januari zal Marco Faber officieel gepresenteerd worden.

Foto: De nieuwe algemeen directeur Marco Faber (links) samen met bestuurslid Marc Burgers (rechts).