vrijdag 22 maart 2019

• Marcelo lopes lde reeks voortzettenr

Marcelo Lopes: “De reeks voortzetten”

Dankzij een 2-1 overwinning in de derby tegen Helmond Sport heeft FC Eindhoven de eerste thuisoverwinning van dit seizoen geboekt. Marcelo Lopes zorgde er vlak tijd met een rake kopbal voor dat de drie punten in Eindhoven bleven. Aankomende vrijdag gaan de Eindhovenaren op bezoek in Friesland, de ploeg van David Nascimento neemt het op tegen SC Cambuur uit Leeuwarden. We blikken vooruit op deze wedstrijd met de matchwinner van de derby: Marcelo Lopes.

Marcelo Lopes heeft erg genoten van zijn eerste derby. Dankzij zijn winnende goal vlak voor tijd werd het er eentje om nooit te vergeten. “Er hing een geweldige sfeer, voor de wedstrijd waren de fans van FC Eindhoven en Helmond Sport al over en weer bezig, hierdoor merkte je echt dat het een derby is. Naar mijn mening verdienden we het om te winnen, dus ik ben heel blij dat ik de winnende goal heb kunnen maken vlak voor tijd.”
Met het winnende doelpunt zorgde de Portugees ervoor dat de supporters van FC Eindhoven op de banken gingen staan. “Het gaf echt een geweldig gevoel. Alvin (Daniëls) gaf een hele goede voorzet waaruit ik kon scoren. Iedereen kwam naar me toe om de goal mee te vieren, het was echt een fantastisch moment.”

Aanstaande vrijdag nemen de Eindhovenaren het op tegen SC Cambuur wat op de negende plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. Marcelo Lopes verwacht dat het een lastige wedstrijd gaat worden. “Van mijn teamgenoten heb ik gehoord dat de supporters bij Cambuur ook erg fanatiek zijn en voor een mooie sfeer zorgen. Hierdoor zal het een lastige wedstrijd worden maar hopelijk kunnen we de reeks van de afgelopen twee wedstrijden voortzetten en drie punten mee naar Eindhoven nemen.”

Marcelo Lopes speelt dit jaar voor het eerst in Nederland, de Portugees heeft het tot nu toe erg naar zijn zin. “Ik ben erg goed ontvangen door mijn medespelers en de technische staf, ik heb direct een goede band met iedereen gekregen. Daarnaast vind ik Eindhoven een erg leuke stad. Doordat ik in het centrum woon heb ik alles wat ik nodig heb dicht bij mijn huis zitten. Het weer en het eten is hier wel echt anders, maar de rest is echt top.”
De Portugese buitenspeler scoorde tegen Helmond Sport voor de tweede keer dit seizoen met zijn hoofd, toch is koppen geen specialiteit van hem. “Ik heb dit seizoen nog niet met mijn voeten gescoord, maar koppen is absoluut nog geen specialiteit van me, daar ben ik te klein voor”, zegt Lopes lachend.

Tickets voor de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van het Jan Louwers Stadion (eigen vervoer).