zaterdag 17 november 2018

• Man van de assist neemt fc eindhoven bij de hand

Man van de assist neemt FC Eindhoven bij de hand

Vrijdag speelde FC Eindhoven de tweede wedstrijd binnen een week. Na de nederlaag tegen Jong PSV op maandag kwam RKC Waalwijk vrijdagavond naar het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd tegen RKC Waalwijk betekende het thuisdebuut voor David Nascimento. De Blauw-Witten wonnen met 3-1 van RKC Waalwijk dankzij doelpunten van Mart Lieder (2x) en Jellert Van Landschoot. Elton Kabangu was belangrijk met drie assists.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Elton Kabangu. De Belg kopte de bal in de handen van RKC doelman Etienne Vaessen na een voorzet van Jellert Van Landschoot. Even later gaf Elton Kabangu zelf voor op Mart Lieder die wel binnenkopte: 1-0. Daarna werd RKC Waalwijk ook gevaarlijk. Na een solo van Dylan Seys kon Serginho Greene niet profiteren.
Even later kapte diezelfde Seys naar binnen, maar Ruud Swinkels hield zijn doel schoon. Daarna redde de doelman aan de andere kant, Etienne Vaessen, ternauwernood nadat Doriano Kortstam het van dichtbij probeerde na een corner.
De verdediger was daarna de schlemiel, nadat hij in zijn eigen zestien de bal tegen zijn hand kreeg. Ruud Swinkels keerde opnieuw een strafschop, maar in de rebound wist Dylan Seys alsnog te scoren.
Twee minuten later kwamen de Blauw-Witten alweer op een voorsprong. Elton Kabangu swingde door de Waalwijkse verdediging waarna Mart Lieder opnieuw kon scoren. FC Eindhoven bouwde de voorsprong daarna snel uit naar 3-1. Elton Kabangu was voor de derde keer deze wedstrijd aangever, ditmaal liet hij Jellert Van Landschoot scoren.

In de tweede helft kreeg FC Eindhoven erg veel ruimte en kwam de ploeg van David Nascimento er meerdere keren snel uit. Onder andere Mart Lieder en Elton Kabangu stichtte gevaar voor het doel maar scoorden niet.
Daarna kregen Serginho Greene en Hans Mulder mogelijkheden voor RKC Waalwijk. Eerst moest Ruud Swinkels redding brengen waarna hij de bal over zijn doel zag verdwijnen. Ruud Swinkels hield zijn ploeg vervolgens weer op de been door een inzet van RKC Waalwijk te keren.
Enkele minuten later testte Nikki Baggerman Ruud Swinkels met een schot, maar stond de doelman opnieuw op de goede plek. Mart Lieder wilde graag zijn derde van de wedstrijd maken maar Etienne Vaessen stond in de weg.
In de slotfase van de wedstrijd kwam FC Eindhoven niet meer in de problemen en boekte David Nascimento zijn eerste overwinning met de Blauw-Witten. Het werd 3-1 in het Jan Louwers Stadion.

Volgende week reist FC Eindhoven af naar Oeteldonk voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Een week later komen de beloften van AZ Alkmaar naar Eindhoven. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – RKC Waalwijk 3-1 (3-1) 12. Mart Lieder 1-0, 35. Dylan Seys 1-1, 37. Mart Lieder 2-1, 42. Jellert Van Landschoot 3-1. Scheidsrechter: Richard Martens. Gele kaart: Branco van den Boomen, Augustine Loof, Joël Thomas (FC Eindhoven), Robby Ndefe (RKC Waalwijk). Toeschouwers: 2036.
Bijzonderheden: 35. Ruud Swinkels stopt een strafschop van Dylan Seys.

FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Kortstam, Matthys, De Silva; Swinnen (74. Klooster), van den Boomen, El Hasnaoui (87. De Wilde); Van Landschoot, Lieder, Kabangu (86. Thomas).
RKC Waalwijk: Veassen, Lammers, Drost, Greene (64. Kökcü), Mulder, Seys, Baggerman, Meulensteen (46. Bergkamp), Mezghrani, van Zundert (81. Amatkaryo), R. Ndefe.

Fotografie: Johan Manders