Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Lwe zullen er alles aan doen om positief af te sluiten

“We zullen er alles aan doen om positief af te sluiten''

Deze week keken we met Thomas Horsten terug naar de 1-3 overwinning op Go Ahead Eagles, spraken we over zijn lange en vervelende blessure en blikten we kort vooruit op de laatste thuiswedstrijd tegen Almere City FC.

Vrijdag won FC Eindhoven met 1-3 van Go Ahead Eagles. “We kwamen al snel in de eerste helft met een man meer. Daarna spelen we het niet goed uit, we kregen genoeg kansen maar wisten helaas niet te scoren. Even later komen we knullig op achterstand, we stonden bij die vrije trap niet goed op te letten en kwamen dus met 0-1 achter. In de rust hebben we elkaar even goed toegesproken. Na rust zie je dat we snel op voorsprong komen. Verder controleerden wij de wedstrijd en kwamen we niet meer in de problemen. Al met al een verdiende overwinning.”

Thomas heeft bijna vijf maanden niet kunnen voetballen vanwege een blessure. Hoe was die periode zonder voetbal voor je? “Het was voor mij de eerste keer dat ik echt langdurig geblesseerd was. In de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax voelde ik al dat er iets niet goed was. Uit de MRI-scan bleek ook inderdaad dat er iets mis was, dat voelde echt als een grote klap. Toch denk ik dat het mij mentaal sterker heeft gemaakt, ik zeg ook vaak tegen spelers dat ze blij moeten zijn als ze fit zijn. Voetballen blijft toch het mooiste wat er is. Nu ben ik ook erg blij dat ik weer op het veld mag staan.”

Voordat Thomas naar FC Eindhoven kwam voetbalde hij in de jeugd van PSV, speelde hij een aantal interlands in de Nederlandse jeugdelftallen en had hij een kort avontuur in Italië. ‘’Bij Cavese, een Italiaanse ploeg. Het was wel een goede ervaring maar qua organisatie en voetbal stelde het niet erg veel voor. Daarna koos ik ervoor om een meerjarig contract te tekenen bij FC Eindhoven, het eerste jaar zelfs op amateurbasis. In vergelijking met Italië is het in Nederland ook allemaal zo veel beter geregeld. Daarom is het ook fijn om hier te spelen.”

“Ik zit nu ook al drie jaar bij FC Eindhoven. Een erg fijne periode in mijn carrière. Het eerste jaar onder Mitchell van der Gaag hadden wij een erg goed seizoen en eindigden we vierde in de competitie. Mooie duels in de Jupiler Play-Offs tegen NAC toen. Vorig seizoen was het erg wisselvallig en zeer teleurstellend dat we thuis tegen Helmond Sport de nacompetitie misliepen. Ook dit seizoen gaat met ups-en-downs, maar we werken hard en spelen steeds beter. In mijn periode hier heb ik dit altijd een erg warme club gevonden en kan ik altijd goed met iedereen overweg.”

Vrijdag komt Almere City FC op bezoek in het Jan Louwers Stadion. De rechtsback hoopt de supporters in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen nog een leuke wedstrijd te bezorgen. “Almere strijdt volop om de play-off plekken en ze zullen er dus alles aan doen om die ook te halen. We zullen volle bak gaan, want we willen het seizoen op een positieve manier afsluiten. We willen de supporters een mooie laatste wedstrijd bieden en zullen er alles aan doen om de punten in Eindhoven te houden.”

Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets