vrijdag 21 december 2018

“We zijn een hechte groep”

FC Eindhoven wist dit seizoen nog geen punten te behalen. De Blauw-Witten verloren afgelopen week van MVV Maastricht. De Limburgers kregen in de slotfase een penalty die benut werd door Joeri Schroijen. Vrijdag 21 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma, FC Eindhoven gaat tegen Roda JC op zoek naar de eerste punten van het seizoen. We blikken vooruit op deze wedstrijd met aanvoerder Branco van den Boomen.

Branco van den Boomen verwacht een open wedstrijd in Limburg. “Roda speelt meestal aanvallend voetbal en zeker voor eigen publiek verwacht ik dat ze aanvallend willen spelen.” Roda JC degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en is dit seizoen redelijk begonnen. De Limburgers wisten drie keer te winnen in de eerste vijf wedstrijden. “Roda had pech tegen N.E.C., anders hadden ze op dit moment in de top vijf gestaan. Ik verwacht dat Roda JC er zeker voor eigen publiek vol op zal klappen, waardoor er voor ons ruimtes zullen ontstaan in de omschakeling.”

FC Eindhoven vertoonde ondanks de nederlagen in de meeste wedstrijden redelijk tot goed spel. “Over de eerste vijf wedstrijden heb ik een beetje een dubbel gevoel omdat we in elke wedstrijd goed mee hebben gedaan en een redelijk aandeel hadden. Vooral tegen MVV, Go Ahead Eagles en Almere City FC waren we de betere ploeg aan de bal, alleen in de eindfase waren die teams beter. Ze wonnen die wedstrijden op kleine details. Uiteindelijk moeten we gewoon elke dag hard blijven werken, en proberen om de fouten eruit te krijgen door goede en duidelijke afspraken te maken. Als aanvoerder praat ik met alle jongens en de trainers om ervoor te zorgen dat de groep dezelfde richting op blijft gaan.”

Ondanks de nederlagen is de sfeer nog steeds goed in het team. “Bij Willem II heb ik ook een periode meegemaakt waarin we een serie van wedstrijden verloren, daar was de sfeer op dat moment echt anders en viel de groep een beetje uit elkaar. Bij FC Eindhoven is dat dit jaar niet zo, we blijven een hechte groep. Natuurlijk zou het wel een extra beloning zijn om een keer drie punten te pakken voor al het werk wat we samen verrichten.”