vrijdag 22 februari 2019

“We zijn echt een team geworden.”

Na een belangrijke overwinning op de ‘Eagles’ heeft FC Eindhoven een winstreeks van vijf wedstrijden op rij te pakken en stuit het team van Nascimento komende vrijdag op stadsgenoot PSV, die vier plekken hoger staat op de ranglijst in de competitie. De Blauw-Witters staan momenteel op een mooie negende plek en heeft een goede vorm te pakken. We blikken vooruit op deze wedstrijd met verdediger Rochdi Achenteh.

Rochdi was blij opnieuw gewonnen te hebben. “Een goede overwinning op de nummer drie en titelkandidaat, het was een prima teamprestatie.” Met deze overwinning(en) bouwt het team zelfvertrouwen op en dat is terug te zien in het spel wat de afgelopen weken getoond werd.

De eerste seizoenshelft heeft de verdediger weinig kunnen voetballen vanwege een enkelblessure. Sinds zijn terugkeer bij de selectie heeft Achenteh alle wedstrijden gespeeld. “Ik ben gelukkig op tijd teruggekomen. Je wint de wedstrijden en dat is het belangrijkst.”

“We hebben een goed gesprek gehad met z’n allen, er zijn dingen op tafel gegooid die verbeterd moesten worden. Daarmee zijn we aan het werk gegaan en daar plukken we nu de vruchten van. Positief, maar we zijn er nog lang niet. We moeten iedere vrijdag scherp zijn.”

De verdediger is opgeleid door PSV en ontmoet zijn oude club. ‘’Ik heb daar een goede tijd gehad. Door de twaalf jaar die ik daar gevoetbald heb, ben ik de speler geworden die ik nu ben.” Rochdi verwacht dat de wedstrijd van vrijdagavond tegen Jong PSV lastig zal worden, maar niet onmogelijk. “We zijn goed bezig, want we zijn echt een team geworden. Een mooie wedstrijd voor het thuispubliek en hopelijk blijven de drie punten in Jan Louwers Stadion.’’

Tickets voor het duel tegen Jong PSV zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets