vrijdag 15 december 2017

• Lwe willen het doen voor de supportersr

“We willen het doen voor de supporters”

Deze week blikt aanvoerder Branco van den Boomen vooruit op de derby tegen Helmond Sport en vertelt hij over de extra boost die de ploeg haalt uit alle meereizende supporters. Branco keerde afgelopen zomer terug bij FC Eindhoven.

Afgelopen vrijdag verloor hij met FC Eindhoven in eigen huis met 1-3 van FC Oss. “Dat is balen. We missen twee strafschoppen, maar daarna komen we alsnog 1-0 voor. Dan moet er gewoon een bepaalde mentaliteit zijn dat je dat niet meer weggeeft. Als je daarna, terwijl je met 1-0 voorstaat, nog drie doelpunten tegen krijgt in het laatste halfuur, is dat matig. Dat is wel iets waar we het met de ploeg over hebben gehad. De periode is nu wel een moeilijkere opgave geworden.”

Aankomende vrijdag reizen de Blauw-Witten af naar Helmond voor de derby tegen Helmond Sport. In Branco’s laatste derby wist FC Eindhoven met 2-3 te winnen nadat de ploeg na een halfuur spelen met tien man kwam te staan. Zelf scoorde hij het derde Eindhovense doelpunt. “Die wedstrijd was eigenlijk wel de kers op de taart van dat seizoen voor mij. Het was een heel mooi seizoen en dat was gewoon een heerlijke wedstrijd. Ik weet nog precies dat we echt goed begonnen en gelijk de 0-1 maakten. Daarna kregen we een rode kaart. In de tweede helft maakten we nog twee doelpunten met tien man, waarvan ik de laatste maakte. Met een vol uitvak, dat was wel een belevenis op zich, dat was mooi.”

De 220 supporters die vrijdag meereizen naar Helmond geven wel aan hoezeer deze wedstrijd leeft. “Eigenlijk is het altijd hetzelfde. Het is vooral zo dat je het voor de supporters moet doen en dat moet die extra boost zijn. Zo’n vol uitvak, dan besef je wel ‘daar doe je het voor’. Zij vormen dan een extra motivatie. Ik ben blij dat er weer zoveel supporters meegaan en we hopen te laten zien wat we kunnen. De supporters reizen ook niet voor niets af naar Helmond, zij willen dat wij daar de derby winnen. Dat is wat wij moeten doen, hen een feestje geven. Dan hebben we zelf ook een mooi weekend.”

“Een derby is altijd een wedstrijd op zich, dan zegt de ranglijst niet zoveel. Ik denk dat Helmond Sport er vol op zal klappen. Voor hen is het ook een kans om de slechte seizoenstart voor de eigen supporters goed te maken. Wij zullen er met onze voetbal kwaliteiten voor moeten zorgen dat we voorop gaan in de strijd en de wedstrijd op kwaliteit winnen. Dan denk ik dat wij een betere ploeg hebben dan Helmond Sport.”