vrijdag 21 december 2018

• Lwe willen de supporters van fc eindhoven belonen

“We willen de supporters van FC Eindhoven belonen''

Hervé Matthys is dit seizoen één van de nieuwe gezichten aan de Aalsterweg. Hervé groeide snel uit tot vaste waarde achterin. Met hem keken wij terug op de wedstrijden tegen N.E.C. en SC Cambuur. Ten slotte blikken we vooruit op de wedstrijden tegen De Graafschap en Helmond Sport.

Vrijdag 30 maart wist FC Eindhoven thuis met 3-2 te winnen van N.E.C. Hoe kijken jullie terug op die wedstrijd? “Dat was voor ons een hele goede wedstrijd met natuurlijk een goed resultaat. Alleen erg jammer dat we nog twee tegendoelpunten krijgen in de slotfase. Daar moeten we volwassener in worden, overwinningen over de streep trekken. Maar al met al was de wedstrijd een positieve boost voor ons vertrouwen, zeker tegen zo’n goede tegenstander. We spelen de laatste weken al goed echter hebben we het geluk vaak niet aan onze zijde.”

Op paasmaandag 2 april moesten de Blauw-Witten alweer aan de bak. Ditmaal in het hoge noorden tegen SC Cambuur. De wedstrijd zou helaas eindigen in een 3-2 overwinning voor de Leeuwarders. “Tegen Cambuur was het eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als tegen N.E.C. Nadat we de eerste storm van Cambuur hadden overleefd kregen we een aantal zeer goede kansen. Daar hadden we van moeten profiteren. Gelukkig kwamen we toch net voor rust op een voorsprong. Na rust geven we de voorsprong erg makkelijk uit handen. Onze defensie stond niet goed en SC Cambuur kon gemakkelijk twee keer scoren. We komen dan toch nog terug tot 2-2. Dat mogen we dan eigenlijk niet meer uit handen geven, maar een geweldige vrije trap zorgde er toch voor dat we zouden verliezen. We hadden daar meer verdiend.”

Hervé speelde in de jeugdopleidingen van misschien wel de twee beste Belgische club; Anderlecht en Club Brugge. Hoe heeft dat je geholpen in je profcarrière? “Dat heeft mij heel erg geholpen. Ik heb het voorrecht gehad bij twee van de beste clubs in België te hebben gespeeld. Het heeft me geholpen op gebied van passing, techniek en de nodige ervaring. We hebben op grote toernooien gespeeld zoals Champions League voor jeugdteams. Het vormt je als speler.''

“De wedstrijd van vrijdag 6 april tegen De Graafschap zal wederom een leuke wedstrijd worden. het is een erg goede ploeg, op iedere positie hebben ze een goede speler. Het zal weer een interessante uitdaging zijn om de drie punten in huis te houden. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. We hebben de laatste weken getoond goed voetbal te spelen. Het is nu een kwestie van onze kansen benutten en wedstrijden sneller beslissen. Wanneer we de drie punten over de streep trekken kan er nog van alles gebeuren.”

Maandag 9 april spelen we alweer in eigen huis tegen ‘rivaal’ Helmond Sport. Hoe kijk je vooruit op die wedstrijd? “Helaas kon ik er in Helmond vanwege een schorsing niet bij zijn. Ik kijk er enorm naar uit om tegen Helmond Sport te spelen. Ik denk dat wij een betere ploeg hebben en ik heb er alle vertrouwen in dat wij die wedstrijd gaan winnen. We willen de supporters van FC Eindhoven zeker in deze derby belonen met een overwinning.”

Steun Hervé en zijn teamgenoten in deze thuiswedstrijden! Koop jouw tickets via FC-Eindhoven.nl/tickets