vrijdag 26 oktober 2018

‘’Jeugd opleiden past bij ons DNA’’

Maandagavond vond de Forumavond plaats in de businessclub van het Jan Louwers Stadion. Voorzitter Ronald Onink trapte de bijeenkomst af, waarna algemeen directeur Marco Faber en technisch adviseur Tscheu La Ling hun presentaties hielden. Vervolgens beantwoordden ze de vragen vanuit de supporters.

Ronald Onink ging in op de pijlers van de club en liet zijn tevredenheid merken over de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal. ‘’Daar zijn we trots op. We investeren ook veel geld in de Academy, omdat we vinden dat opleiden bij ons DNA hoort. Continuïteit en stabiliteit zijn wellicht de belangrijkste pijlers binnen een BVO.’’ Het Blauw-Witte gevoel speelt volgens de voorzitter daarin een belangrijke rol en Onink doelt daarmee op het vrijwilligersbeleid, het bolwerk FCE en de normen en waarden binnen de club.

Algemeen directeur Marco Faber, sinds februari van dit jaar aan het roer bij FC Eindhoven, keek kort terug en ook vooruit. Over het afgelopen seizoen komt er een ‘klein plusje’ uit en Faber geeft aan dat er geen financiële zorgen zijn. ‘’De grote tenuesponsors zijn langdurig vastgelegd en dat is belangrijk voor de club. Het draait uiteindelijk allemaal toch om de punten en de munten.’’ Voor het net begonnen seizoen is er een begroting ingediend van ruim 2,9 miljoen euro. Over de vragen uit het publiek met betrekking tot de communicatie is Faber duidelijk: ‘’De communicatie met betrekking tot spelerszaken was niet goed.’’

De laatste presentatie werd gedaan door Tscheu La Ling, over het voetbalbeleid binnen FC Eindhoven. Ling gaf aan dat er afgelopen seizoen een analyse is gemaakt van de spelersgroep en de gewenste speelwijze. Herstructureren was hierin noodzakelijk, omdat een aantal spelers de belasting en intensiteit niet aankonden. De technische commissie is gestart met het verlengen van het contract van Ruud Swinkels en heeft het vanuit daar verder opgebouwd. ‘’Ik heb het vertrouwen dat FC Eindhoven binnenkort sterker voor de dag komt’’, gaf de technisch adviseur aan.