zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

‘’Het is erg snel gegaan’’

Na een ongeslagen reeks van vier wedstrijden verloor FC Eindhoven afgelopen vrijdag in eigen huis van RKC Waalwijk (1-3). Ondanks dat de Eindhovenaren in de eerste helft nog op voorsprong kwamen bleken de bezoekers te sterk in de tweede helft. Vrijdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. FC Eindhoven gaat op bezoek in Wormerveer bij Jong AZ, dat op de laatste plaats staat in de competitie. We blikken vooruit op dit duel met Jay Idzes. 


Jay Idzes vond dat FC Eindhoven in de eerste helft niet slecht speelde. “Ik denk dat we best dominant aan de bal waren en redelijk veel kansen creëerden. Vlak voor rust kregen we een penalty die we gelukkig wisten te benutten. Helaas scoorden zij een minuut voor rust de gelijkmaker wat wel echt een mentale tik was voor ons.” 
In de tweede helft veraste RKC Waalwijk de Eindhovenaren tot twee keer toe met scherpe counters. “We wilden te graag de 2-1 maken, daardoor gaven we minder aandacht aan het verdedigende gedeelte. We gingen te snel met z’n allen naar voren, hierdoor waren we kwetsbaar in de counter en wisten zij twee keer te scoren”, blikt de middenvelder terug. 


Jay Idzes hoopt op een goede afsluiter van de eerste seizoenshelft tegen Jong AZ. “Ik verwacht dat wij weer het spel zullen moeten maken. We moeten hetzelfde doen als altijd, veel strijd leveren en rustig blijven aan de bal dan komen de kansen vanzelf, dat zag je afgelopen vrijdag ook. Of je de kansen dan afmaakt dat ligt aan die scherpte. Het is vooral belangrijk om niet teveel met de tegenstander bezig te zijn maar met onszelf.”


Afgelopen zomer heeft Jay Idzes de definitieve overstap gemaakt naar het eerste elftal van de Eindhovenaren, sindsdien speelde hij al 16 wedstrijden voor FC Eindhoven. “Het is allemaal erg snel gegaan. Vorig jaar was ik nog geblesseerd en begon ik vanaf januari pas weer te voetballen. Dat half jaar trainde ik al regelmatig mee met de selectie. In de voorbereiding op dit seizoen vertelde de trainer dat ik in de eerste oefenwedstrijd direct mocht starten, sindsdien ben ik eigenlijk niet meer uit de basis verdwenen.” 
De eerste keer dat de jonge middenvelder aan de aftrap mocht verschijnen vond hij het nog erg spannend, inmiddels heeft hij daar geen last meer van. “In het begin moest ik nog even wennen, maar inmiddels heb ik al best veel wedstrijden gespeeld waardoor ik meer vertrouwen heb gekregen. Mijn teamgenoten hebben me hier ook goed mee geholpen, zij hebben dit ook allemaal meegemaakt toen ze jonger waren dus ze herkennen zich in mijn situatie.”