vrijdag 26 oktober 2018

• Lrhard werken dan komen de kansen vanzelfrr

‘’Hard werken, dan komen de kansen vanzelf’’

Augustine Loof is bezig aan zijn tweede seizoen aan de Aalsterweg. Afgelopen vrijdag viel hij een paar minuten voor rust in voor de geblesseerd geraakte Thomas Horsten. “Ik was blij dat ik mocht invallen, maar het was wel een vreemde situatie. Normaal gesproken doe je eerst een warming-up en nu moest ik me direct omkleden en invallen. Toch was ik wel gefocust. Wanneer je op de bank zit hoop je dat je minuten mag maken en moet je klaar zijn om in te vallen. Het is jammer dat we verloren hebben, al was Jong Ajax wel beter. Als team hebben we gestreden en een gelijkspel was mooi geweest.”

Nu de eerste periode voorbij is, wordt er natuurlijk teruggekeken op de start van het seizoen. “Ik vond het een leerzame periode. We zijn een vrij nieuw team met een aantal nieuwe jongens. Als FC Eindhoven zijnde is een twaalfde plek natuurlijk te laag. Maar dit is pas het begin van het seizoen, zolang we in mei maar eindigen waar we willen; met een play-off ticket. We moeten nu niet in paniek raken, er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan.”

In zijn periode bij FC Eindhoven speelde Augustine al op verschillende posities in de achterhoede. Een favoriete positie heeft hij echter niet. “Als ik maar speel, dat is het belangrijkst. Dan maakt mijn positie me niet zoveel uit. Rechtsachter, centraal achterin, middenveld, spits, maakt me niet uit. Dat ik dit seizoen na vier competitiewedstrijden op de bank belandde was best een teleurstelling. Ik zag het niet aankomen en baalde ervan. Het enige wat ik dan kan doen is hard werken en dan komt mijn kans vanzelf weer. Hopelijk is dat moment nu aangebroken.”

Na de wedstrijd tegen Jong Ajax staat vrijdag opnieuw een wedstrijd tegen een beloftenteam op het programma, wanneer FC Eindhoven op bezoek gaat bij Jong FC Utrecht. “Dat wordt een lastige wedstrijd verwacht ik. Vorig jaar hebben we er ook verloren en zij zullen er vol voor gaan. Wij zullen 100% voor de winst gaan en daar drie punten moeten pakken. We hebben niets aan een gelijkspel.”
?