Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Lmeteen laten merken dat er hier niks te halen valtr

“Meteen laten merken dat er hier niks te halen valt”

Met assistent-trainer Maurice Verberne spraken we over de recente vorm. Ook hadden we het over zijn carrière in het trainersvak en zijn loopbaan als speler. Ten slotte keken we nog even vooruit op de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

De laatste paar wedstrijden werden er weinig punten gepakt, kun je wat meer vertellen over hoe je tegen die wedstrijden aankijkt? “Qua resultaat is het vanzelfsprekend erg tegenvallend. Zeker de wedstrijden tegen FC Dordrecht en FC Volendam. Daar waren we de betere ploeg en hadden wij zeker meer verdiend. We zien verbeteringen in het spel en aanknopingspunten om beter te worden. Desondanks weten we geen punten binnen te slepen, dat is jammer.”

Hoe herinner jij je eigen carrière als profvoetballer? “Ik voel me een bevoorrecht mens om profvoetballer te zijn geweest. Die droom kwam voor mij uit, ik moest er veel voor laten, maar ik heb mijn doel weten te bereiken. Ik was het liefste tot mijn 50e doorgegaan met voetballen. Naast het voetbal is het trainersvak absoluut het leukste. Ik probeer mijn kennis en ervaring met de jonge jongens te delen.”

Hoe ben je in het trainersvak terecht gekomen? “Na mijn profcarrière kwam ik terecht bij MVV Maastricht. Daar kreeg ik de kans om bij de jeugdtrainer te worden. Na een aantal jaar maakte ik de stap naar het eerste elftal en werd ik ook assistent. Na acht jaar als speler en trainer actief te zijn geweest in Maastricht, kreeg ik de kans om bij FC Eindhoven te gaan werken. Er lag een goed plan en dat heeft mij doen besluiten de uitdaging aan te gaan.”

“Ik ben ook erg ambitieus, ik zou graag ooit als hoofdtrainer mijn eigen ding willen doen. Helaas moet ik wel de coach betaald voetbal cursus nog halen. De eredivisie zou ik ook zeker nog eens willen halen als assistent of hoofdtrainer. Wellicht dat, dat nog met FC Eindhoven zal gaan lukken. Ik heb de juiste drive en goede ambitie om ooit die stap hogerop te maken.”

Maurice is niet alleen de assistent van hoofdtrainer David Nascimento. Ook is hij de eindverantwoordelijke bij de beloften van FC Eindhoven. “Ik combineer het assisteren bij het eerste elftal met het coachen van onze beloften. Bij het eerste verzorg ik tijdens de trainingen bepaalde oefeningen voor selecte groepen. Ik doe de analyse van de tegenstander, hierbij gebruik ik veel wedstrijdbeelden van de opponent. Verder help ik de jongens individueel. Bijvoorbeeld door ze te begeleiden, wat doen ze goed en wat zijn de verbeterpunten.”

Hoe gaan we Jong FC Utrecht verslaan? “Ervoor zorgen dat Jong FC Utrecht geen kans krijgt om het spel te maken. Meteen afjagen en Utrecht onze wil opleggen. We moeten meteen laten merken dat er hier niks te halen valt. We willen de punten enorm graag in Eindhoven houden en we moeten de supporters iets geven. Met veel energie, passie en strijd blijven de punten hier.”