Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

“Klaar voor eerherstel’’

Vorige week wisten de spelers van FC Eindhoven de wedstrijd tegen Almere City FC niet in winst om te zetten. Na 90 minuten stond er een einduitslag van 2-0 op het scorebord. Beide doelpunten werden gescoord door Ilias Alhaft. Aanstaande vrijdagavond proberen de Eindhovenaren zich weer te herpakken en komt de nummer twee Sparta Rotterdam op bezoek in het Jan Louwers Stadion. We blikken voorruit op deze wedstrijd met de nieuwe aanwinst van de Blauw-Witten: Rigino Cicilia.

Tegen de Almeerders maakte Rigino zijn eerste speelminuten voor FC Eindhoven en was hier redelijk tevreden over. “Ik heb ongeveer drie maanden niet meer gevoetbald, dus om minuten te maken was voor mij wel even lekker. Ik moet mijn drive en ritme nog zien te pakken merkte ik wel. Ik voel me thuis en de jongens hebben me goed opgepakt en daar ben ik blij om. Het is weer in Nederland en dichtbij huis. Ik ben drie jaar in het buitenland geweest en dan is het toch ook weer fijn om Nederlands te praten.”

Op de vraag wat voor voetballer Cicilia is, kwam er direct antwoord. “Balvast, redelijk snel en technisch voor mijn lengte. Ik houd er gewoon van om te voetballen. Het liefst speel ik het voetbal over de grond, al hoewel ik ook op de lange bal kan spelen.” De uit Curaçao afkomstige voetballer geeft aan fit te zijn, maar nog wel conditioneel moet aanhaken bij de groep. “Nog niet voor 90 minuten lang. Maar als het team mij nodig heeft zal ik er gewoon staan en zal ik alles geven.”

De wedstrijd tegen Almere City FC werd helaas niet gewonnen. De aanvaller blikt terug op deze wedstrijd. “Ik vond persoonlijk dat we soms sneller vooruit konden voetballen. Een man overslaan en vervolgens sneller diep spelen zodat er ruimte ontstaat voor anderen. Als je het vergelijkt met FC Twente, waar er gelijk druk werd gezet en wat resulteerde in kansen, hadden we over Almere City FC heen kunnen lopen. Dat zat er helaas niet in.”

Komende wedstrijd is opnieuw belangrijk voor FC Eindhoven. “Ik dat je een goed resultaat kunt behalen tegen Sparta. Het is een thuiswedstrijd en we gaan er vol op, ondanks dat zij op de tweede plek staan op de ranglijst. Ik denk dat Sparta zal proberen om ons vast te zetten en druk vooruit te geven, zodat zij het ons moeilijk maken. Maar drie punten pakken is voor ons toch wel het belangrijkste”, vertelt Cicilia ontspannen.

Voor de 24-jarige spits is dit zijn eerste thuiswedstrijd en kijkt ernaar uit om te presteren voor eigen publiek. “Ik geef de jongens toch wel een extra boost denk ik. Het gaat mij er om dat we winnen. Als ik erin kom, ga ik er alles aan doen om de drie punten te bewerkstelligen.” Iedere wedstrijd is weer anders maar aan de voorbereiding zal het niet liggen laat hij weten. “Op de dag zelf ben ik rustig en echt gefocust op de wedstrijd. Ik weet wat ervan mij wordt verwacht en dit zorgt ervoor dat ik scherp ben. Iedereen is klaar voor eerherstel tegen Sparta.”

Tickets voor het thuisduel tegen Sparta Rotterdam zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets