zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Liedereen is gedreven voor de derbyr

“Iedereen is gedreven voor de derby”

FC Eindhoven won afgelopen week met overtuigende cijfers op bezoek bij FC Dordrecht. Met de 0-3 overwinning tegen de Schapekoppen tankte de ploeg van David Nascimento vertrouwen in aanloop van de derby tegen Helmond Sport. We blikken vooruit op het duel tegen Helmond Sport met aanvaller Elisha Sam. 

 

De Eindhovenaren startten erg goed aan de wedstrijd in Dordrecht. Elisha Sam zag dat FC Eindhoven met goed positiespel aardig wat kansen kon creëren tegen de thuisploeg. Uit die gecreëerde kansen vielen al redelijk snel de 0-1 en zelfs de 0-2. “In de eerste helft speelden we heel goed, met de twee doelpunten die we scoorden deelden we een mentale tik uit aan FC Dordrecht. In de tweede helft kwamen zij goed uit de kleedkamer, en werden ze een aantal keer gevaarlijk met het publiek erachter. Die fase overleefden we en Branco gooide de wedstrijd daarna in het slot met de 0-3. Al met al hebben we een goede wedstrijd gespeeld”, blikt de spits terug. 
Elisha Sam vond dat FC Eindhoven de wedstrijd niet heel anders aanpakte dan de andere wedstrijden. “We pakten het op dezelfde manier als altijd aan. In de andere wedstrijden maakten we de kansen die we kregen niet meteen af. Nu scoorden we direct de eerste kans, dat gaf de hele ploeg heel veel vertrouwen. Als je met een voorsprong de rust in gaat is het daarna veel makkelijker voetballen.”

 

Vrijdag staat de derby tegen Helmond Sport op het programma voor FC Eindhoven. Elisha Sam heeft er erg veel zin in. “Iedereen weet dat het voor veel supporters de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is. Voor ons een mooi moment om iets terug te doen voor alle support die we krijgen. De sfeer is erg goed in de ploeg, iedereen is gedreven en scherp om in de derby de drie punten te pakken.”
Ondanks het feit dat Helmond Sport dit seizoen nog geen enkel duel wist te winnen verwacht Sam een moeilijke wedstrijd voor de Eindhovenaren. “Toch denk ik dat we thuis met het publiek achter ons een goede kans maken. Wij moeten zorgen dat Helmond niet aan voetballen toekomt door goed druk te zetten. Vanuit daar moeten we zelf zoveel mogelijk kansen creëren.”

 

FC Eindhoven trok Elisha Sam op Deadline Day (31 aug.) aan als nieuwe spits. De Belg was al een aantal keer dichtbij een treffer, maar afgelopen week was het dan eindelijk raak. Elisha Sam maakte tegen FC Dordrecht zijn eerste treffer voor FC Eindhoven. “Het doelpunt van afgelopen zaterdag heeft me goed gedaan, daar heb ik vertrouwen van gekregen, maar ik moet nog beslissender worden voor de ploeg.”  

 

Kaarten voor de derby van aanstaande vrijdag zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.