vrijdag 05 mei 2017

Lichtstadbokaal voor FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft beslag weten te leggen op de Lichtstadbokaal. In het Philips Stadion wonnen de Blauw-Witten met 0-1 van stadsgenoot PSV. Mart Lieder maakte in de 62e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een drukbezochte Fandag van PSV was de wedstrijd tegen FC Eindhoven het slotstuk van de dag voor onze buren aan de Frederiklaan. Met de nieuwelingen Civard Sprockel, Daoud Bousbiba, Mart Lieder, Augustine Loof, Kyle de Silva en testspeler Rafael Uiterloo in de basis startte trainer Ricardo Moniz aan het duel met PSV. Het zestal werd aangevuld met Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Maxime Gunst, Fries Deschilder en Tibeau Swinnen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Adam Maher. De PSV-er werd, na een vrije trap door Andrès Guardado, vrij voor Ruud Swinkels gelet. De doelman van FC Eindhoven lette goed op. Direct daarna liet FC Eindhoven zien dat het niet van plan was zich in te graven. Tibeau Swinnen kreeg de bal vanuit de rebound en schoot naast het doel van Jeroen Zoet.
In de achtste minuut bracht Swinnen Daoud Bousbiba in stelling. De nieuweling aarzelde even en zag Jeroen Zoet ingrijpen.
Het veldspel van FC Eindhoven oogde goed, maar het waren de rood-witten die de kansen kregen. Jurgen Locadia was het eindpunt na de eerste goede aanval, maar schoot over.
Na een kwartier spelen moet Luciano Narsingh alleen op Ruud Swinkels af gaan. De aanvaller van PSV schoof de bal voorbij Swinkels, maar in het zijnet. Even later mocht Jurgen Locadia tot tweemaal toe uithalen. Bij het eerste schot wierp Dario van den Buijs zich voor de bal, de rebound werd tegen gehouden door Ruud Swinkels.
Na een half uur spelen liet FC Eindhoven weer van zich spreken. Mart Lieder kreeg de ruimte om te schieten, maar zag de bal naast gaan. Even later had Augustine Loof zijn naam op het scorebord moeten zetten. De verdediger, die vorig seizoen bij Jong PSV speelde, kreeg de bal na een vrije trap van Dario van den Buijs voor het inschieten, maar raakte deze niet goed.
De grootste kans was voor Luuk de Jong. De topschutter van PSV kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar schoof voor open doel naast.

Waar Phillip Cocu zijn hele elftal wisselde, stuurde Ricardo Moniz dezelfde spelers het veld in. Florian Jozefzoon kreeg in de 55e minuut de eerste kans van de tweede helft. De vervanger van Luuk de Jong kreeg een vrije doortocht richting het FC Eindhoven-doel, maar Ruud Swinkels liet zich niet passeren. Rai Vloet probeerde het vlak daarna met een lob maar had zijn vizier niet zuiver.
Na een uur spelen bracht Ricardo Moniz Anthony van den Hurk in het veld voor Rafael Uiterloo. De invaller was bij een van zijn eerste acties direct belangrijk. Hij ging voorbij Jetro Willems en gaf de bal op Kyle de Silva. De Brit schoot de bal hard tegen de vuisten van Remko Pasveer; de rebound was een prooi voor Mart Lieder: 0-1. Van den Hurk had vlak daarna de voorsprong kunnen verdubbelen, maar ditmaal redde Pasveer.
PSV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Ruud Swinkels was sterker dan Florian Jozefzoon en Jetro Willems schoot hard naast.
In de slotfase kregen de Blauw-Witten kansen op 0-2. Mart Lieder probeerde het met een halve omhaal, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven.
Invaller Jari Vandeputte rukte twee minuten voor tijd op en gaf de bal voor op Daoud Bousbiba. De nummer 7 kwam goed voor zijn man, maar tikte de bal net naast het doel.
Rai Vloet leek in de slotminuut te scoren, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Janssen was de Lichtstadbokaal een prooi voor FC Eindhoven.

Wil je het komende seizoen genieten van FC Eindhoven? Bestel dan je seizoenkaart op www.fc-eindhoven.nl/aanvragen

PSV - FC Eindhoven 0-1 (0-0) 62. Mart Lieder 0-1. Scheidsrechter: Ed Janssen. Gele kaart: Augustine Loof (FC Eindhoven)

PSV: Zoet (46. Pasveer); Brenet (46. Arias), Isimat (46. Koch), Schwaab (46. Hendrix), Poulsen (46. Willems); Lundqvist (46. Pröpper), Maher (46. Rigo), Guardado (46. Vloet); Narsingh (46. Pereiro), De Jong (46. Jozefzoon), Locadia (46. Bergwijn).
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Swinnen; Bousbiba, Lieder, Uiterloo (61. Van den Hurk), De Silva (77. Vandeputte).

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens