Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Lhet vertrouwen wil ik terugbetalenr

“Het vertrouwen wil ik terugbetalen”

FC Eindhoven verloor afgelopen week op bezoek bij TOP Oss met 2-0. De Eindhovenaren hadden in de eerste helft het betere van het spel tot de thuisploeg tot scoren kwam. In de tweede helft lukte het FC Eindhoven niet meer om terug te komen in de wedstrijd. Aanstaande vrijdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, FC Eindhoven neemt het in eigen huis op tegen Telstar. We blikken vooruit op deze wedstrijd met Elton Kabangu. 

 

Elton Kabangu vond FC Eindhoven niet slecht spelen tegen TOP Oss. “Ondanks ons redelijke spel geven we het een beetje weg aan het einde van de eerste helft. We hebben geprobeerd om terug te komen in de wedstrijd, maar dit lukte helaas niet. Het zat niet echt mee, we raakten bijvoorbeeld twee keer de lat, maar geluk dwing je ook af.”
Kabangu zag FC Eindhoven niet tot scoren komen in Oss. “We moeten de kansen die we krijgen gaan benutten. We kunnen niet elke wedstrijd de nul houden. Als je voorin niet scoort ga je geen wedstrijden winnen”, analyseert de vleugelspeler. 

 

Aanstaande vrijdag treft FC Eindhoven in Telstar een team van een vergelijkbaar niveau. 
“We nemen elke wedstrijd even serieus, misschien is Telstar op papier minder dan bijvoorbeeld N.E.C. of Jong Ajax. Wij kunnen het ons niet permitteren om een ploeg als Telstar te onderschatten, we moeten gefocust zijn en één doel hebben samen.” 
Elton Kabangu schat de kansen van FC Eindhoven goed in. “We gaan vol gas geven vrijdag. Iedereen heeft er zin in om onze eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken! Als we een goede pot spelen, efficiënt zijn en verdedigend onze taken uitvoeren zoals in alle andere wedstrijden het geval was kunnen winnen.”

 

FC Eindhoven heeft in veel wedstrijden dit seizoen het betere van het spel, veel van dit soort wedstrijden gingen echter verloren. “In de meeste wedstrijden zijn wij de betere ploeg, maar daar win je geen wedstrijden mee. Dit maakt het voor ons ook extra zuur, als je goed speelt en verliest komt het altijd harder aan”, blikt de Belg terug. 
Elton Kabangu is positief gestemd over de toekomst van FC Eindhoven. “Ik denk dat we gaan groeien als team. Op dit moment hebben we ten opzichte van het begin van het seizoen al flinke stappen kunnen zetten. Na de winterstop verwacht ik dat we helemaal klaar zijn voor de tweede seizoenshelft.”

 

Elton Kabangu is op persoonlijk vlak nog niet tevreden over dit seizoen. “Ik wil graag meer scoren en assists geven, het moet beter. Ik wil voorin de man zijn waar iedereen op kan rekenen. Het vertrouwen van het team wil ik graag terugbetalen in doelpunten en assists.” 

 

Tickets voor deze wedstrijd zijn beschikbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.