zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

“Het gaat steeds beter”

FC Eindhoven speelde afgelopen vrijdag met 1-1 gelijk tegen FC Volendam. Aanvoerder Branco van den Boomen kwam voor de Eindhovenaren op het scoreformulier te staan, hij maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen. Vrijdag staat het Brabantse onderonsje tegen FC Den Bosch op het programma. We blikken vooruit op deze wedstrijd met jeugdexponent Niels Raaijmakers. 

 

FC Eindhoven kreeg in het thuisduel tegen FC Volendam in de slotfase de gelijkmaker tegen. “In de eerste helft moeten we ervoor zorgen dat we de wedstrijd in het slot gooien. We kwamen goed op voorsprong en we waren veel beter. Helaas konden we die voorsprong niet uitbreiden. Het lukte in de tweede helft niet om ons goede spel uit de eerste helft voort te zetten, hierdoor werd het een beetje rommelig en ging het uiteindelijk fout. Verdedigend stonden we een keer niet goed, en dan ligt meteen die 1-1 erin”, blikt Niels Raaijmakers terug. 
Raaijmakers zag dat FC Eindhoven zelf het spel moest maken tegen FC Volendam, doordat de uitploeg terughoudend speelde in de eerste helft. “Ik denk dat wij het niet gewend zijn om het spel te maken. De meeste punten hebben we gepakt in wedstrijden waarin de tegenstander het spel maakte. Nu moesten we zelf het spel maken, iets wat we zeker ook kunnen, maar ik denk dat we sterker zijn in de omschakeling.” 

 

FC Eindhoven neemt het aankomende vrijdag op tegen FC Den Bosch, dat op een knappe vierde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. “FC Den Bosch heeft een heel nieuw team maar ze doen het erg goed in de competitie, ze hebben een goed voetballende ploeg met veel kwaliteit. Ik denk dat we een beetje hetzelfde kunnen verwachten als in de afgelopen wedstrijden tegen sterke tegenstanders, we kunnen meer uit onze kracht spelen”, analyseert de linksback. Raaijmakers komt zelf uit Eindhoven en kijkt dan ook erg uit naar de wedstrijd “Het is toch een Brabants onderonsje, dus voor mij leeft deze wedstrijd iets meer.”

 

Niels Raaijmakers is een speler afkomstig uit de FC Eindhoven Randstad Academy, hij knokte zichzelf dit seizoen knap in het elftal van FC Eindhoven. “Voorafgaand aan dit seizoen had ik niet verwacht dat ik zoveel zou gaan spelen. Ik denk dat ik nu steeds meer mijn eigen ding kan laten zien in het veld, het gaat steeds beter.” 
De stap van de jeugd naar de selectie van het eerste elftal is een hele grote. “Je moet hier veel meer gefocust zijn. De kleine details waar ik af en toe in de jeugd nog mee wegkwam die kunnen op dit niveau echt niet, dan ben je gelijk gezien”, aldus de linksback. 
Raaijmakers stelt de volgende doelen voor dit seizoen. “Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en daarin belangrijk zijn voor het team. Ik denk dat wij als team voor de play-offs kunnen gaan aangezien we in de afgelopen wedstrijden hebben laten zien dat we goed meekunnen.”