zaterdag 17 november 2018

• Lfijn om weer mijn minuten te makenr

“Fijn om weer mijn minuten te maken”

FC Eindhoven hield vorige week geen punten over aan het uitduel tegen FC Den Bosch. Ondanks dat de Eindhovenaren bij vlagen goed spel lieten zien won de thuisploeg de wedstrijd met 3-1. Aan Eindhovense zijde kwam Elton Kabangu op het scoreformulier te staan, de Belg scoorde in De Vliert zijn tweede treffer van het seizoen. Vrijdag staat er wederom een Brabants onderonsje op het programma, FC Eindhoven gaat dan op bezoek bij TOP Oss. We blikken vooruit op deze wedstrijd met centrale verdediger Jarno Janssen.

FC Eindhoven creëerde tegen FC Den Bosch aardig wat kansen. Toch lukte het de Eindhovenaren niet om punten mee te nemen. “Er had meer ingezeten, we hadden zelf redelijk veel kansen terwijl FC Den Bosch zelf helemaal niet zoveel gecreëerd heeft. Zij waren efficiënter in het afronden van de kansen, dat zie je uiteindelijk terug in de uitslag”, blikt Jarno Janssen terug op de wedstrijd. De verdediger vindt dat FC Eindhoven bij vlagen de betere ploeg was tegen FC Den Bosch. Het lukte niet om dit in de stand uit te drukken. “Wij voetballen vaak aardig tot goed alleen we laten het te vaak na om onszelf te belonen. Niet alleen in de wedstrijd tegen Den Bosch, maar ook in andere wedstrijden.”

Aanstaande vrijdag treft FC Eindhoven wederom een Brabantse tegenstander in de wedstrijd tegen Top Oss. De Ossenaren presteren dit seizoen uitstekend, ze staan op dit moment op de zesde plaats in de competitie. Afgelopen weekend boekte Oss een knappe overwinning, er werd met overtuigende cijfers gewonnen op bezoek bij N.E.C (1-5). TOP Oss speelt met een ander systeem dan de meeste ploegen, ze spelen namelijk met vijf verdedigers. “In principe verandert er vrij weinig voor ons, het blijft voetbal. Als wij zelf aan de bal gewoon weer ons eigen ding doen en als we zorgen dat we onszelf gaan belonen voor het goede spel dan maken we een goede kans”, blikt de centrale verdediger vooruit.

Jarno Janssen raakte in de voorbereiding van het vorige seizoen zwaar geblesseerd, hij is nu weer helemaal terug. “Het gaat dit seizoen redelijk goed, zeker na mijn blessure is het fijn om weer mijn minuten te maken. Natuurlijk merk ik af en toe nog kleine dingetjes van mijn blessure, maar mijn knie reageert redelijk tot goed op alle inspanning. Het is belangrijk om goed op mijn knie te blijven letten, ik moet ervoor zorgen dat mijn knie sterk blijft.” Janssen omschrijft zichzelf als een échte centrale verdediger. “Ik ben goed in de duels, en ik ben sterk in de lucht. Daarnaast kan ik voetballend ook redelijk uit de voeten. Echter ben ik wel een pure verdediger”, zegt hij met een knipoog.