vrijdag 24 augustus 2018

• Lfc eindhoven heeft mij als speler het meest gevormdrr

“FC Eindhoven heeft mij als speler het meest gevormd’’

Tibeau Swinnen is bezig aan zijn vijfde seizoen bij FC Eindhoven. Hij kwam al 112 keer in actie voor de Blauw-Witten. We spraken met hem over de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Swinnen wist sinds lange tijd weer te scoren en werd direct opgenomen in het Jupiler League Elftal van de Week. Vrijdag treft hij met de Blauw-Witten het Limburgse MVV.

Hoe kijken jullie als team terug op de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht en hoe kijk je persoonlijk terug op de wedstrijd? “We begonnen erg goed aan de wedstrijd, we kwamen snel op voorsprong en dat is altijd fijn. Na de openingstreffer waren we slordig en leden we veel balverlies. Zo kregen we onnodig kansen tegen. Maar toch scoorden wij weer, helaas Utrecht ook net voor rust. Al met al gingen wij wel verdiend met een voorsprong de rust in. Uiteindelijk liepen we uit en wonnen we de wedstrijd. Persoonlijk ben ik erg blij dat ik eindelijk weer eens heb kunnen scoren.”

Je zegt het zelf al, je eerste doelpunt sinds het seizoen 2014/2015, waarom heeft het even geduurd voordat je weer het net wist te vinden? “De laatste drie seizoenen stond ik vaak veel lager op het veld. Ik moest meer focussen op defensieve taken. Ik kwam minder in scoringspositie. Ook zat ik vorig seizoen vaker op de bank, ik moest het doen met invalbeurten. nu heb ik twee controleurs achter mij spelen waardoor ik een vrijere rol heb op het veld. Ik zat al een paar weken dicht tegen een doelpunt aan en ik ben nu vooral blij dat het mij eindelijk weer eens is gelukt.”

Tibeau Swinnen zit al 5 jaar bij FC Eindhoven en heeft in totaal 112 wedstrijden gespeeld. “Over het algemeen is het tot nu toe een geweldige periode geweest. We hebben hier een aantal fantastische jaren gehad. Periodetitels, een tweede en vierde plek in de competitie. Vorig seizoen was persoonlijk en voor de club een teleurstellend seizoen. Erg jammer dat het de laatste seizoenen iets minder gaat, maar we werken hard om het tij te keren.”

Hoe heeft de jeugdopleiding van KRC Genk je geholpen tijdens jouw carrière? “Het heeft mij sterker gemaakt. Ik was niet altijd eerste keus en daar heb ik van geleerd. Toch heb ik een fantastische tijd gehad bij Genk. We moesten hard werken, dagen van 7 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds kwamen geregeld voor. De opleiding van Genk staat hoog aangeschreven in België. We hadden goede trainers en zeer goede spelers. Maar toch geloof ik dat FC Eindhoven mij het meest gevormd heeft tot de speler die ik nu ben.”

Na de overwinning op Jong FC Utrecht staat vrijdag 23 maart alweer de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. “We doen het de laatste jaren goed in Maastricht, we hebben geloof ik al vier jaar daar niet meer verloren. Als we het goede gevoel van vrijdag meenemen en het geloof in de Jupiler Play-Offs houden kunnen we daar een goed resultaat boeken. We gaan voor 100% voor de drie punten.”