vrijdag 21 december 2018

• Ldubbel zo hard werken om het tij te kerenrr

“Dubbel zo hard werken om het tij te keren’’

Thomas Hooyberghs maakte, bij afwezigheid van Ruud Swinkels, weer zijn opwachting in het duel met FC Dordrecht. We spraken met Thomas over deze wedstrijd en zijn carrière tot nu toe. Ten slotte een vooruitblik op de rest van het seizoen en de wedstrijd uit bij FC Volendam.

‘’Natuurlijk is het erg vervelend om na negen minuten meteen een tegendoelpunt te krijgen, dat had ik ook liever anders gezien. We hadden de controle over de wedstrijd maar wisten helaas niet te scoren. We hadden de kansen om de wedstrijd te winnen, eigenlijk waren we gewoon de betere ploeg. De teleurstelling in de groep was namelijk ook best groot na de wedstrijd. Toch ben ik ook wel een beetje trots dat ik weer negentig minuten heb gemaakt in het betaald voetbal.”

Thomas heeft negen seizoenen in de jeugd van PSV gezeten, daarna twee jaar in de jeugd van Club Brugge. Sinds de zomer van 2017 is hij actief bij de Blauw-Witten. “Na mijn periode bij Dessel Sport ging ik voetballen voor PSV. Dat was een grote stap. Toch heb ik daar erg lang met veel plezier gespeeld. Daarna stapte ik over naar Club Brugge. Ik koos daarna voor een stap naar FC Eindhoven, omdat dit een mooie club is waar veel jonge spelers de kans krijgen. Een ander voordeel is dat Eindhoven dichtbij mijn huis is. Ik zie mijn familie en vriendin erg vaak. Al met al positief dus.”

Ook heeft hij jeugdinterlands gespeeld voor België. Hoe is het om je land te mogen vertegenwoordigen? “Heel erg leuk en uniek. Daar ben ik enorm trots op, het is namelijk niet iets wat veel spelers meemaken. Als je dan het volkslied hoort krijg je toch een beetje kippenvel. Maar het blijven uiteindelijk wel voetbalwedstrijden, de wedstrijdbeleving verandert niet echt.”

Volgens Thomas heeft de groep absoluut de kwaliteiten om de Jupiler Play-Offs te halen. “We werken er als groep enorm hard aan om het seizoen goed af te sluiten en om dus een play-off ticket te bemachtigen. We weten dat het momenteel iets minder draait, maar dat betekent niet dat we minder hard werken. Het tegendeel is juist waar, we werken dubbel zo hard om het tij te keren.’’

FC Volendam is de volgende tegenstander. Vrijdag reizen de Blauw-Witten af naar de Palingstad. ‘’We moeten de wedstrijd aanpakken zoals we normaal doen. De recente wedstrijden moeten we vergeten. Blik vooruit en volle bak dan gaat het helemaal goedkomen.”