zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

“De weg omhoog weer inslaan”

Afgelopen wedstrijd leken FC Twente en FC Eindhoven de punten te gaan verdelen in De Grolsch Veste. In de slotseconden van de wedstrijd besloot scheidsrechter Freek van Herk de bal op de stip te leggen voor De Tukkers. De penalty werd tegen het net geschoten door Aitor Cantalapiedra.
FC Eindhoven heeft komende vrijdagavond voor de tweede week op rij een uitwedstrijd op het programma staan. Almere City FC is ditmaal de tegenstander en staat momenteel op elfde plek op de ranglijst. We blikken vooruit op deze wedstrijd met verdediger Collin Seedorf.

“We zijn naar FC Twente toe gegaan met de intentie om ons spel te spelen. We weten dat we het grote clubs moeilijk kunnen maken op deze manier”, blikt Seedorf terug. In de laatste secondes werd er een penalty toegewezen voor FC Twente. “Of het een penalty was, is de vraag natuurlijk. Daar zijn verschillende meningen over. Vooral als je daar de uitwedstrijd speelt moet je daar in de laatste minuut geen risico nemen.”

De rechtsbenige Seedorf laat weten altijd kritisch te zijn naar zichzelf en het team toe. “Ik voel me goed op persoonlijk vlak, speel veel wedstrijden en ben fit. Tegen FC Twente speelde ik met vertrouwen. We hebben een vaste speelwijze en als wij dat hanteren dan kunnen we daar zeker wedstrijden mee winnen. Het is een mooie uitdaging om dat weer toe te passen tegen Almere City FC en nu de wedstrijd weer eens over de streep te trekken.”
Seedorf komt tot de conclusie dat er qua resultaten weer een betere periode moet komen bij de Eindhovenaren. “We hebben afgelopen weken twee wedstrijden verloren en één gelijk gespeeld. Nu is het tijd om de weg omhoog weer in te slaan. We moeten nog wel wat volwassener zijn denk ik door de wedstrijd op de juiste manier aan te pakken. Als je de 2-0 maakt dan breekt er iets bij de tegenstander.”

Almere City FC is komende vrijdag de tegenstander en is een belangrijke wedstrijden voor de Blauw-Witten. “We hebben een plan voor iedere wedstrijd. Daar trainen we dan de week voor de wedstrijd ook op. Het finetunen doen we aan het eind van de week. We hebben zo’n ontwikkeling meegemaakt met een kleine groep. We zijn eerlijk tegen elkaar geweest en hebben echt hard getraind. Nu je die ontwikkeling hebt doorgemaakt, gaan we zover mogelijk; het hoogst haalbare.