Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Lde eerste seizoenshelft goed afsluitenr

“De eerste seizoenshelft goed afsluiten”

Na drie overwinningen op rij kwam er afgelopen weekend een einde aan de zegereeks van FC Eindhoven. De Eindhovenaren speelden in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Jong FC Utrecht. Aanstaande vrijdag staat de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. De ploeg van trainer David Nascimento neemt het op tegen RKC Waalwijk, dat een plek hoger staat op de ranglijst in de competitie. We blikken vooruit op deze wedstrijd met middenvelder Karim Essikal.

Het lukte FC Eindhoven afgelopen vrijdag niet om de tweede thuisoverwinning op rij te boeken tegen Jong FC Utrecht. “Het was een moeilijke wedstrijd voor ons, een die we hadden moeten winnen. Jong FC Utrecht had niets te verliezen en ging er dan ook echt volle bak voor”, blikt Karim Essikal terug.

Ondanks het gelijke spel is de Belgische middenvelder tevreden over de afgelopen paar wedstrijden. “We waren bezig aan een goede reeks (3 overwinningen op rij) dus we hoopten thuis tegen Jong FC Utrecht opnieuw te winnen. Aan de andere kant zijn we nu wel vier wedstrijden op rij ongeslagen, ook niet verkeerd.”

Aanstaande vrijdag kan FC Eindhoven bij een overwinning directe concurrent RKC Waalwijk passeren op de ranglijst. Voor Karim Essikal extra motivatie om deze wedstrijd te winnen. “Dit wordt een hele belangrijke wedstrijd voor ons, zij staan op dit moment een punt boven ons dus we moeten er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. We willen de eerste seizoenshelft hier thuis goed afsluiten, we gaan er alles aan doen om te winnen.”

Karim Essikal voelt zich erg goed op zijn plek bij FC Eindhoven, de Belgische middenvelder heeft een goede band met zijn medespelers en de technische staf. Daarnaast bevalt de Keuken Kampioen Divisie hem ook erg goed. “De Eerste Divisie is echt een goede competitie, er doen veel voetballende teams mee. Het is een mix van jonge ploegen met veel talent zoals Jong Ajax en Jong PSV en meer ervaren ploegen zoals Go Ahead Eagles, dat maakt het extra interessant.”
Karim Essikal ziet zichzelf als een echte ‘box-to-box’ speler. “Mijn taak in het team is om bij balverlies de aanval te ondersteunen in het druk zetten op de tegenstander, daarnaast heb ik ook mijn verdedigende taken in het veld. Ik houd van deze positie omdat ik met beide kanten van het spelletje te maken krijg.”

Vrijdag staat voor FC Eindhoven de laatste thuiswedstrijd van 2018 op het programma, de Blauw-Witten nemen het op tegen RKC Waalwijk. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via: fc-eindhoven.nl/tickets.