Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Lbranco kende ik nog van mijn ajax tijdr

“Branco kende ik nog van mijn Ajax-tijd”

Tot dusver trok FC Eindhoven deze transferperiode twee nieuwe spelers aan: Rodney Klooster en Abdelmalek El Hasnaoui. Met laatstgenoemde kijken we terug naar zijn debuut voor de Blauw-Witten en blikken we vooruit op het duel van vrijdag bij en tegen SC Telstar. 

Voordat ‘Appie’ naar FC Eindhoven kwam speelde hij voor Jong Ajax, PEC Zwolle en Jong AZ. “Bij Ajax heb ik heel de jeugdopleiding doorlopen, van de F-jes tot aan de A-junioren. Daarna schoof ik door naar Jong Ajax en verdiende ik mijn eerste profcontract.” Abdelmalek speelde meer dan 30 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League, maar in zijn tweede seizoen voor de beloften ging het mis. “In mijn tweede seizoen raakte ik geblesseerd aan mijn heup en moest ik geopereerd worden. Ik heb een jaar gerevalideerd en sloot vervolgens weer aan in de voorbereiding van Jong Ajax.” In zijn laatste jaar bij Ajax werd zijn contract ontbonden en vertrok hij naar PEC Zwolle. “Bij PEC Zwolle mocht ik mijn debuut maken in de Eredivisie, maar na een aantal wedstrijden kreeg ik een terugval met mijn heup waardoor mijn contract niet werd verlengd. In de periode daarna heb ik weer gerevalideerd en heb ik voor mezelf een korte time-out genomen.” Nadat Appie was hersteld had hij een gesprek met Jong AZ coach Martin Haar. “Bij AZ mocht ik meetrainen en had ik een goed gesprek met de trainer. Hij had vertrouwen in mij en gaf me de kans om bij Jong AZ minuten te maken. In dat halve seizoen bij Jong AZ werd ik weer fit en koos ik voor FC Eindhoven deze winter.''

Elke voetballer heeft ambities, zo ook Appie. “Mijn persoonlijke ambitie is om zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor FC Eindhoven.  Bij FC Eindhoven wil ik 100% fit worden en dat gaat wel de goede kant op. Dit is een mooie stap om richting de eredivisie te gaan. Daarnaast wil ik met FC Eindhoven graag de play-offs halen.”

Vrijdagavond maakte hij zijn debuut voor de Blauw-Witten, wanneer hoorde je dat je mocht starten? “In de bespreking hoorde ik dat ik zou starten, ik was erg blij. Het was even wennen maar ik kende Branco nog van mijn Ajax tijd, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten. Bij Jong AZ speelde ik vaak als hangende rechtsbuiten, dan trok ik veel naar het middenveld om de bal te halen. Het ging goed, ik ben tevreden maar nu wil ik meer.”

In de volgende speelronde treft FC Eindhoven SC Telstar. Waar liggen de kansen voor FC Eindhoven? “SC Telstar verdedigt veel vooruit en de laatste linie staat best hoog, daar ligt de ruimte voor ons. Met onze snelle voorhoede en diepgaande middenvelders liggen daar kansen.”