vrijdag 20 oktober 2017

• Laten zien hoeveel kwaliteit we hebben

"Laten zien hoeveel kwaliteit we hebben"

Morgenavond staat de eerste thuiswedstrijd op het programma voor de Blauw-Witten. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion tegen de degradant NAC Breda. NAC Breda verloor vorige week ruim van FC Volendam (1-4), de ploeg speelde een periode met tien man door een rode kaart. FC Eindhoven ging vorige week strijdend ten onder tegen een andere degradant uit de Eredivisie, FC Dordrecht.  Beide ploegen zijn dus extra gebrand om morgenavond een positief resultaat te behalen.De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in het Jan Louwers Stadion was op 13 mei 2000. FC Eindhoven verloor toen met 2-4 van NAC Breda.

Mitchell van der Gaag kijkt uit naar de wedstrijd: "Het is mooi om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen NAC Breda te spelen. NAC is de grootste favoriet voor het kampioenschap, qua spelers en qua budget. We willen graag laten zien wat we waard zijn, hoeveel kwaliteit we hebben. Iedereen wil tegen de grote favoriet pieken."

"We zaten vorige week met een vervelend gevoel in de kleedkamer. Iedereen had het gevoel dat er meer in had gezeten. Dat de tegenstanders zich tegenwoordig aanpassen aan ons, zegt veel. Die status moeten wij zien waar te maken. Vanaf dag één zijn we bezig met een bepaald proces, dat gaan we na een nederlaag niet omgooien. Het moet verdedigend en aanvallend beter, zakelijker. We hebben steeds meer opties, dus de concurrentiestrijd zal toenemen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we wedstrijden winnen. We willen sowieso iets rechtzetten van vorige week. Dat moet er van af stralen!"

Tom Boere zit niet in de wedstrijdselectie, hij zal enkele weken uit de roulatie zijn met hamstringblessure.

De volledige wedstrijdselectie: Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Chiró N’Toko, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Roald van Hout, Anthony van den Hurk, Jari Vandeputte, Chiel Kramer, Fries Deschilder, Milan Massop, Tom van Imschoot, Anil Koc, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Wimilio Vink, Christopher Mandiangu.