vrijdag 23 november 2018

“Als team zijn we gegroeid”

Afgelopen vrijdag won FC Eindhoven met 0-1 op bezoek bij N.E.C. Nijmegen, aanvoerder Branco van den Boomen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De Eindhovenaren zijn nu vier duels op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag nemen de Blauw-Witten het in eigen huis op tegen FC Volendam, dat de zeventiende plek inneemt in de competitie. We blikken vooruit op deze wedstrijd met centrale-verdediger Augustine Loof.

FC Eindhoven wist afgelopen vrijdag een knappe overwinning te boeken op bezoek bij titelkandidaat N.E.C. Nijmegen. “We gingen de wedstrijd tegen N.E.C. vol vertrouwen in na de wedstrijden tegen Jong Ajax, Roda JC en FC Twente. In het begin hadden we het lastig, maar als we naar de hele wedstrijd kijken denk ik dat we verdiend hebben gewonnen. Zij hebben ook niet zo heel veel kansen gehad, en wij hebben zelf nog een aantal kansen gemist. Een gelijkspel was misschien terecht geweest maar met 0-1 zijn we natuurlijk heel blij”, blikt Augustine Loof terug.

FC Volendam is het seizoen teleurstellend gestart, wat uiteindelijk tot het ontslag van de trainer heeft geleid. “Volendam zat in een moeilijke situatie waar de trainer uiteindelijk is ontslagen. Ze hebben nu een nieuwe trainer (Hans de Koning) en je ziet dat ze de afgelopen twee wedstrijden meer vertrouwen hebben gekregen,” Analyseert Loof.
“Wij gaan thuis met het publiek erachter natuurlijk vol voor de overwinning. We moeten laten zien dat we groeiende zijn als team en dat we meer vertrouwen hebben gekregen. We vechten echt voor elkaar, dat zie je bijvoorbeeld ook terug als we een doelpunt scoren, we juichen echt met zijn allen. Bij sommige teams zie je dat er verschillende groepjes ontstaan binnen de selectie, dat is bij ons niet het geval. We zijn echt een eenheid, dat maakt ons sterk.”

Augustine Loof is tevreden over zijn eigen positie binnen de ploeg. “Het gaat lekker dit seizoen, ik ontwikkel me goed en ik word steeds beter. Ik speel op dit moment met veel vertrouwen, ik zit goed in mijn vel, dat is heel belangrijk als voetballer. Ik denk dat we bij FC Eindhoven verdedigend heel goed staan. De samenwerking in de defensie verloopt erg goed, we krijgen niet echt veel goals tegen.”