vrijdag 24 augustus 2018

• Lals jongen uit de regio is het mooi om hier te spelenr

“Als jongen uit de regio is het mooi om hier te spelen”

Branco van den Boomen keerde dit seizoen, na periodes bij SC Heerenveen en Willem II, terug bij FC Eindhoven. De 22 jarige Eindhovenaar kreeg ook meteen de aanvoerdersband. We hadden het verder nog over de wedstrijd tegen MVV en keken we nog even naar tegenstander NEC.

Hoe kijken jullie terug op de wedstrijd tegen MVV Maastricht? “De eerste helft waren wij de betere ploeg. Alleen de laatste pass kwam vaak niet goed aan. De situaties waar de doelpunten uit zouden moeten vallen, gingen niet goed. Vervelend dat je dan net voor rust die goal tegen krijgt en dat het doelpunt van Klooster werd afgekeurd. Daarna hadden we nog een aantal kansen, Mart Lieder schoot bijvoorbeeld nog op de lat. We moesten meer risico nemen om nog iets te kunnen forceren, maar dan krijg je die tweede goal tegen en weet je dat het voorbij is.”

Sinds dit seizoen is Branco van den Boomen aanvoerder van FC Eindhoven. Hoe probeer je als captain de ploeg te helpen? “Vooral door mijn gedrag probeer ik het team in positieve zin te sturen, het goede voorbeeld geven dus. Ook in het veld tijdens de wedstrijd lef tonen en goede dingen doen. Verbaal zijn dat wat kleinere dingen, de jongens een beetje oppeppen voor de wedstrijd hoort daarbij.”

“Als jongen uit de regio is het ook mooi om hier te spelen, ik ken hier veel mensen. Dat maakt het ook extra mooi om hier de aanvoerder te mogen zijn. Bij de club uit mijn stad. Ook de jeugd bij Ajax heeft me enorm geholpen in het voetbal. Het niveau is daar gewoon enorm hoog en ze hebben hele goede trainers. Je kunt aan veel spelers in Nederland zien dat ze uit de jeugd van Ajax komen. Ik heb het voorrecht gehad met veel goede voetballers te spelen daar.''

FC Eindhoven was in het seizoen 2014/2015 één van de weinige ploegen die NEC wist te verslaan. Branco van den Boomen wist toen ook te scoren. “Dat jaar was NEC de grote favoriet en ze verloren heel het seizoen nauwelijks wedstrijden. Die pot waren wij echter heer en meester, NEC kreeg de kans niet om het spel te maken. Het niveau van ons team was toen enorm hoog, we hadden met die ploeg zeker Eredivisie kunnen spelen. Het was mooi voor mij dat ik in die wedstrijd nog heb kunnen scoren. Joey Sleegers en Jens van Son maakten toen ook een mooie goal, waardoor we een klinkende 3-0 zege boekten.”

Hoe trekken jullie aanstaande vrijdag ten strijde? “Wij kunnen het NEC voetballend erg moeilijk maken. Ons veldspel is goed en nu moeten wij ervoor zorgen dat het een keer onze kant op valt. Zeker eerder dit seizoen in Nijmegen waren we de betere ploeg, daar hadden we absoluut de drie punten moeten pakken. Individuele kwaliteit redt NEC vaak in de wedstrijden, want ook NEC is erg wisselvallig dit jaar.”