vrijdag 24 augustus 2018

• Lals fc eindhoven moeten we de play offs halenr

“Als FC Eindhoven moeten we de play-offs halen”

Met assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding Pascal Maas keken we vooruit op het thuisduel met Jong AZ. Ook hadden we het over zijn functies bij de Blauw-Witten.

Afgelopen vrijdag verloor FC Eindhoven in Den Bosch de ‘carnavalswedstrijd’ tegen de plaatselijke FC. We gingen met Pascal nog even kort in op de teleurstellende resultaat. “We hebben dik verdiend verloren. Het begin van de wedstrijd was prima voor ons, we hadden een aantal goede kansen. Toch kregen we uit het niets een doelpunt tegen en na rust ging het helemaal rap. De wedstrijd is nog eens goed onder de loep genomen en taferelen zoals deze willen we in de toekomst voorkomen.”

Pascal heeft in Eindhoven al met veel hoofdtrainers samengewerkt. David Nascimento is de nieuwe hoofdtrainer, hij staat nu een aantal wedstrijden aan het roer. “De samenwerking met David loopt goed. Iedereen binnen de technische staf houdt sinds zijn komst wel dezelfde rollen aan, dus iedereen weet wie wat doet. Natuurlijk brengt een andere trainer nieuwe technieken en een andere werkwijze mee, voor en na de wedstrijd doen we sommige dingen een beetje anders. Maar dat is natuurlijk logisch. Het is nu aan de technische staf om de ploeg stabieler te maken.”

Binnen de Blauw-Witten bekleedt Pascal twee belangrijke functies, namelijk; assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding. Hoe combineer je die twee belangrijke en tijdrovende functies? “Het is inderdaad druk. Maar het gaat allemaal door. Soms kan ik bij sommige dingen niet aanwezig zijn, bijvoorbeeld de uitlooptraining van het eerste op zaterdag, dan ben ik namelijk bij de jeugd. Gelukkig zijn er binnen de club veel mensen die mij hierbij kunnen assisteren. Door een combinatie van ervaring en die assistentie is alles echter volledig onder controle en kan ik beide functies uitoefenen.”

Hoe gaan de technische staf en spelers er voor zorgen dat FC Eindhoven gaat klimmen op de ranglijst? “Dat begint met een overwinning op Jong AZ morgen, als we daarna voor stabiliteit kunnen zorgen in de resultaten zijn we al een heel eind. Het is voor ons ook belangrijk om na een tegendoelpunt ervoor te zorgen dat de tegenstander niet ver uitloopt, zoals afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch het geval was. Verder is de dertiende plek te laag, echter zijn de Jupiler Play-Offs nog in het vizier. Als FC Eindhoven moeten we die eigenlijk ook halen.”

Jong AZ bezet momenteel de 17e plaats op de ranglijst. FC Eindhoven weet haar wedstrijden in het Jan Louwers Stadion vaak te winnen. “We weten dat onze prestaties thuis goed zijn, dit willen we tegen Jong AZ ook graag voortzetten.” Tickets voor het duel zijn beschikbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets of vrijdag bij de kassa vanaf 18.30 uur.