vrijdag 24 augustus 2018

“100% geven voor de overwinning’’

In gesprek met Sebastiaan de Wilde keken we terug naar de laatste paar wedstrijden en naar zijn revalidatieperiode. Verder spraken we nog over de stad Eindhoven en keken we kort vooruit op het aankomende thuisduel tegen FC Dordrecht.

De laatste twee wedstrijden wist FC Eindhoven tegen FC Den Bosch en Jong AZ niet te winnen. Sebastiaan De Wilde speelde alleen de uitwedstrijd in Den Bosch. “Persoonlijk waren de wedstrijden erg frustrerend, tegen FC Den Bosch stond ik na mijn blessure weer in de basis. Slecht speelden we niet, alleen de doelpunten kregen we zeer ongelukkig en snel achter elkaar tegen. Daarna werd ik ziek en moest ik de thuiswedstrijd tegen Jong AZ missen. Echter zijn de play-offs nog binnen bereik, bijna elk team in de competitie is wisselvallig, dus als we consistenter worden kunnen we flink stijgen op de ranglijst.”

Sebastiaan is net terug van een blessure. Hoe was de periode waarin je niet kon spelen voor je? “Erg frustrerend. Na een oefenwedstrijd kreeg ik opeens last van mijn bovenbeen. Het voelde erg stijf aan en ik dacht in eerste instantie dat er niet veel aan de hand was. Wat bleek was dat ik schade aan mijn bovenbeen had opgelopen. Ik was erg van slag. Nu ik weer fit ben wil ik zo veel mogelijk wedstrijden spelen.”

De verdediger heeft 106 wedstrijden gespeeld in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. Hij heeft het erg naar zijn zin in Eindhoven. “Ik zou hier volgend seizoen ook nog graag voetballen, de toekomst wijst dat natuurlijk uit. Maar dit is een mooie club en ik voetbal hier graag. Verder sta ik wel open voor alles en kijk ik uit naar de toekomst.”

Wat is volgens jou het leukste aan Eindhoven en Nederland? “Ik geniet hier vooral van de mensen. Het is leuk dat iedereen hier zo open en nieuwsgierig is. Dat is echt het grote verschil tussen België en Nederland. Als ik bijvoorbeeld in de supermarkt ben komt er altijd wel iemand naar mij toe om even te vragen of ik hulp nodig heb. Ook als wij als groep ergens naartoe gaan zijn mensen erg benieuwd naar ons. Mensen zijn hier erg sociaal, daar kan ik echt van genieten.”

Dit seizoen wordt de selectie van FC Eindhoven geplaagd door blessures, we vroegen Sebastiaan hoe de groep daarmee om gaat. “Begin dit seizoen hadden wel al pech, belangrijke jongens raakte geblesseerd en waren we heel het seizoen kwijt. Nu met Mart en Ruud vallen weer belangrijke jongens weg, het ‘went’ helaas een beetje. Maar we mogen niet van slag raken. Het is nu zaak om goede resultaten te halen.”

FC Dordrecht is goed begonnen na de winterstop, vorige week vrijdag verloren ze voor het eerst punten in 2018. De wedstrijd in Volendam ging met 4-1 verloren. “Ze zijn erg goed bezig, het is een goede ploeg. We hebben ze goed geanalyseerd, ze hebben een sterke spits en een goede defensie die niet veel weggeeft. Het kan een moeilijke pot worden, maar als we 100% geven kunnen we gewoon van ze winnen.”