vrijdag 25 augustus 2017

• Kinderen uit opvang krijgen voetbalclinic bij fc eindhoven

Kinderen uit opvang krijgen voetbalclinic bij FC Eindhoven

Zo’n 20 kinderen hebben gisteren een onvergetelijke dag beleefd bij FC Eindhoven. De kinderen kregen op het veld van het Jan Louwers Stadion een voetbalclinic van selectiespelers Alemão, Augustine Loof en Jonathan Rowell. De clinic is een initiatief van Stichting Het Vergeten Kind en FC Eindhoven en is onderdeel van de Week van Het Vergeten Kind.

Nadat de kinderen door Woutje werden ontvangen met wat drinken en iets lekkers, mochten ze de voetbalschoenen aantrekken. Samen met Alemão, Augustine Loof en Jonathan Rowell deden de kinderen op het veld onder meer pionnenvoetbal en werden er penalty’s genomen. Uiteraard speelden ze ook partijtjes tegen elkaar. Na de clinic stond er nog een rondleiding op het programma en kregen de kinderen een kijkje in de kleedkamers. De dag werd afgesloten met een welverdiend bordje patat.

Vanaf zondag 29 januari t/m zaterdag 4 februari organiseert Stichting Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land. Onderdeel hiervan is de voetbalclinic bij verschillende Jupiler League-clubs. In de Week van Het Vergeten Kind vraagt de stichting speciale aandacht voor de zeer kwetsbare groep van 4.000 kinderen in de maatschappelijke opvang en de 3.000 in de vrouwenopvang. Door middel van de activiteiten tijdens de week krijgen de kinderen de kans om hun verhaal te vertellen over deze problematiek.