zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Kinderen genieten tijdens special talents voetbalmiddag

Kinderen genieten tijdens Special Talents Voetbalmiddag

Zo’n veertig kinderen uit het speciaal onderwijs hebben woensdagmiddag in het Jan Louwers Stadion deelgenomen aan de Special Talents Voetbalmiddag. Samen met zes selectiespelers en trainer Ricardo Moniz doorliepen de kinderen een spellenparcours en beleefden ze een onvergetelijke middag.    

Het evenement is een initiatief van Sportformule, Stichting Speciale Voetbaldagen, Special Talents en FC Eindhoven. Special Talents zet zich in voor kinderen die, om wat voor reden ook, problemen ondervinden in hun persoonlijke ontwikkeling en behoefte hebben aan extra ondersteuning en/of begeleiding. Elke woensdagmiddag traint al een groep ‘special talents’ op het veld van het Jan Louwers Stadion. De Special Talents Voetbalmiddag kan worden gezien als een alternatief op de Koningsspelen, die komende week op veel scholen plaatsvinden, en sluit dan ook beter aan bij de behoeften van kinderen uit het speciaal onderwijs.

Op het veld van het Jan Louwers Stadion was gisteren een spellenparcours uitgestippeld. Zo konden de kinderen meten hoe hard hun schot was en werden er penalty’s genomen op keeper Guy Smit. Uiteraard werden er op verschillende opblaasveldjes ook partijtjes gespeeld tegen én met enkele selectiespelers. Ook Woutje was aanwezig en wilde graag met alle kinderen op de foto.

Op Omroep Brabant is eveneens een reportage terug te vinden van de middag.