zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Karim essikal we gaan zes finales spelen

Karim Essikal: ''We gaan zes finales spelen''

In het eigen Jan Louwers Stadion wisten de Eindhovenaren maandagavond een belangrijke wedstrijd om te zetten in winst. TOP Oss werd met 2-1 verslagen en dit zorgde voor een boost binnen de selectie. Komende vrijdagavond gaat FC Eindhoven op bezoek bij MVV Maastricht. We gingen hierover in gesprek met de speler die dit seizoen het meest in actie is gekomen: Karim Essikal. 

 

"Het was een cruciale wedstrijd want ze stonden vijf punten boven ons voordat de wedstrijd begon. Dat we het duel wonnen was goed voor het team. Nu moeten we op deze manier doorgaan omdat we een goede flow te pakken hebben. Het was een moeilijke wedstrijd omdat zij verdedigend stonden opgesteld, maar we hebben niet veel kansen weggegeven en dat is prima", laat de middenvelder weten over de wedstrijd tegen TOP Oss.

 

De spelers van FC Eindhoven zijn bezig aan de drukke periode. De wedstrijd tegen MVV Maastricht zal ook de nodige fysieke kracht kosten. "Ik denk dat het een zware wedstrijd zal worden omdat het de derde wedstrijd van de week is. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen verloren we. We hadden weinig geluk gehad en het was een moeilijk duel", vertelt Essikal. 
"We gaan vechten zoals altijd en zullen ons spel gaan spelen, de kans dat we winnen is aanwezig."

Op de vraag of vermoeidheid een rol gaat spelen na drie wedstrijden in de week, gaf Essikal duidelijk antwoord: "Een week met drie wedstrijden is niet gemakkelijk, maar het gaat voor MVV Maastricht ook niet makkelijk zijn. Ik probeer echt te rusten en goed te eten en drinken op de dag van de wedstrijd. Op vrijdagavond om acht uur denk ik niet meer aan mijn lichaam, maar ben ik alleen bezig met winnen. Het zal ook een mentaal spelletje worden voor beide ploegen denk ik.”
De inmiddels onmisbare schakel op het middenveld kijkt uit naar de komende periode met FC Eindhoven en is daar kort en duidelijk over: "We gaan zes finales spelen met hopelijk een mooie uitkomst."