vrijdag 22 september 2017

• Kansrijk duel levert fc eindhoven geen punten op

Kansrijk duel levert FC Eindhoven geen punten op

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen was stadsgenoot Jong PSV de tegenstander. De ploeg van Wilfred van Leeuwen wist niet te winnen van de beloften van PSV. De Blauw-Witten verloren met 1-2, Mart Lieder wist te scoren voor FC Eindhoven. De doelpunten van Jong PSV kwamen op naam van Sam Lammers en Mauro Junior.

Aan de kant van FC Eindhoven begonnen twee andere spelers in de basis dan in Nijmegen. Kyle De Silva startte op de plaats van de geblesseerde Nicky Kuiper en Tarik Kada kreeg de voorkeur boven Jellert Van Landschoot. De eerste kans van de wedstrijd was voor Jong PSV, nadat Mauro Junior de bal voorzette haalde Augustine Loof de bal via de borst en de paal uit de doelmond. In de aanval die daarop volgde schoot Mart Lieder op de vuisten van Eloy Room. Na 15 minuten spelen kwam Jong PSV op voorsprong in het Jan Louwers Stadion. Sam Lammers kapte Augustine Loof knap uit en krulde de bal vervolgens achter Ruud Swinkels. Enkele minuten later kreeg de ploeg van Dennis Haar nog een grote kans, Sam Lammers kon de bal net niet genoeg richting geven. Vervolgens kwamen de Blauw-Witten op gelijke hoogte. Mart Lieder verschalkte doelman Eloy Room door een schot van Fries Deschilder van richting te veranderen. Een minuut later opnieuw een megakans voor Sam Lammers, hij wist een foute terugspeelbal van Thomas Horsten niet af te straffen. Richting het half uur kreeg Tarik Kada een mogelijkheid, Eloy Room redde op zijn schot. Een mooie aanval van de Blauw-Witten volgde. Een combinatie tussen Thomas Horsten en Mart Lieder eindigde in de handen van Eloy Room. Ook Elton Kabangu kreeg een mooie kans, hij schoot over. In de slotfase van de eerste helft kreeg Jong PSV nog een kans via Mauro Junior, Ruud Swinkels redde stijlvol.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft waarin Elton Kabangu de eerste kans kreeg. Mart Lieder stuurde de Belg diep, maar hij kon niet scoren door een redding van Eloy Room. Vervolgens kreeg de ploeg van Dennis Haar een kans via een kopbal van Bram van Vlerken, Augustine Loof wist een tegendoelpunt te voorkomen. In de 58ste minuut werd Tarik Kada vervangen door Jellert Van Landschoot. Enkele minuten daarna volgde een grote kans voor de Blauw-Witten; na een mooie aanval kon Fries Deschilder net niet tot een schot komen. FC Eindhoven werd vervolgens gevaarlijk uit een vrije trap van Branco van den Boomen, hij schoot rakelings naast. In de 67e minuut maakte Sebastiaan De Wilde zijn rentree na een blessure, hij verving Thomas Horsten. Vervolgens kreeg Elton Kabangu een mogelijkheid na een goede actie van Mart Lieder. De buitenspeler werd goed verdedigd door de rood-witte defensie. Kyle De Silva moest in de 72ste minuut het veld geblesseerd verlaten, waardoor ook Maxime Gunst zijn rentree maakte na een blessure. Ruud Swinkels moest met een fantastische save redding brengen na een kopbal van Bram van Vlerken. In de slotfase kreeg Mart Lieder een grote kans, Dante Rigo kon zijn schot nog maar net blokken. Daarna kwam Jong PSV weer op voorsprong, Mauro Junior kon scoren. Na de 1-2 zocht FC Eindhoven naar de gelijkmaker, de Blauw-Witten claimde een penalty nadat Elton Kabangu werd neergehaald. Scheidsrechter Van der Eijk wuifde het weg. De stand bleef 1-2 waardoor FC Eindhoven in eigen huis verloor van stadsgenoot Jong PSV.

De eerstvolgende wedstrijd speelt FC Eindhoven uit bij RKC Waalwijk.

FC Eindhoven – Jong PSV 1-2 (1-1): 16. Sam Lammers, 22. Lieder, 87. Mauro Junior. Scheidsrechter: Sander van der Eijk. Gele kaart: Tarik Kada, Jellert Van Landschoot (FC Eindhoven), Gökhan Kardes (Jong PSV). Toeschouwers: 3.356

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten (68. De Wilde), Loof, Matthys, De Silva (73. Gunst); Van den Boomen, Deschilder, Swinnen; Kabangu, Lieder, Kada (58. Van Landschoot)

Jong PSV: Room, Van Vlerken, Kardes, Obispo (78. Abels), Carolina, Rigo, Mauro Junior, Duarte, Lammers (78. Verreth), Ritzmaier, Laursen (64. Malen)

Fotografie: Johan Manders