vrijdag 24 augustus 2018

• Kada heeft zijn plek gevonden lrzoveel mogelijk spelen en winnenrr

Kada heeft zijn plek gevonden: ‘’Zoveel mogelijk spelen én winnen’’

Samen met Tarik Kada kijken we terug op de eerste thuisoverwinning van het seizoen tegen FC Volendam en blikt hij vooruit op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Tarik wordt dit seizoen gehuurd van Eredivisionist Heracles Almelo. Afgelopen vrijdag gaf hij de voorzet waaruit Elton Kabangu het winnende doelpunt kon binnen koppen. “Het ging goed vrijdag, al baal ik wel dat ik niet gescoord heb. Ik was echt op zoek naar mijn goal, maar helaas ging de bal er niet in. Als team zijn we goed aan de wedstrijd begonnen en hierdoor ook op voorsprong gekomen. In de tweede helft kwam de vermoeidheid een beetje in ons spel, maar we hebben alsnog weinig weggegeven en goede kansen gehad om uit te lopen. We hebben de kansen alleen niet benut.”

Het benutten van de kansen is Tarik dit seizoen nog niet gelukt. “Dat knaag wel een beetje, ja. Ik ben op zoek naar mijn eerste goal want ik weet dat als ik mijn eerste heb gemaakt, er vanzelf meer volgen. Het komt vanzelf.’’

Voordat Tarik Kada naar FC Eindhoven kwam maakte hij zijn minuten voornamelijk in de beloften van SC Heerenveen en later de beloften van Heracles Almelo. Hij merkt wel een verschil tussen deze competities. “De tegenstanders in de Jupiler League zijn fysiek wel een stuk sterker dan in de beloftencompetitie. Voor de rest is het spelletje toch hetzelfde, voetbal blijft voetbal.”

De rechtsbuiten wordt door FC Eindhoven voor een jaar gehuurd van Heracles Almelo. Die overstap was even wennen voor hem. “De start was lastig. Ik moest mijn plek nog vinden en heb een tijdje in een hotel gezeten. Nu heb ik mijn eigen stek, dat is heel fijn. Ondertussen heb ik mijn plekje in de groep ook wel gevonden. Ik wil hier zoveel mogelijk spelen en winnen, dat is het belangrijkste. Dan zien we wel hoe ver we uiteindelijk gaan komen.”

Aankomend weekend reist de selectie van FC Eindhoven af naar Sittard voor de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers zijn toch wel de verrassing van het huidige Jupiler League seizoen te noemen. Tarik is optimistisch: “We moeten erg nauwkeurig zijn, want als zij de bal veroveren kunnen ze er snel uitkomen. Ze hebben snelle jongens voorin staan. Als wij gewoon ons eigen ding doen, kunnen we daar winnen.”