vrijdag 24 augustus 2018

• Kabangu lik wil meer dan alleen maar assistsr

Kabangu: “Ik wil meer dan alleen maar assists.”

Na een korte rustperiode hervat vrijdag de competitie. FC Emmen komt op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Vandaag blikken we met Elton Kabangu vooruit op die wedstrijd.

Afgelopen weekend ging de ploeg op trainingskamp in Sint Michielsgestel. Elton Kabangu bestempelde het trainingskamp als positief. “Het was leuk om elkaar weer na een tijdje te zien. Voor mij was dit een nieuwe ervaring, in de zomer miste ik het trainingskamp omdat ik later aansloot. Op een trainingskamp ben je 24 uur per dag samen en dat maakt de groep sterker, de band onderling wordt sterker waardoor de communicatie op het veld beter wordt. Daarnaast leer je de andere spelers en de staf op een andere manier kennen.”

Elton Kabangu wordt gehuurd van KAA Gent, de vleugelaanvaller speelde tot nu toe in alle officiële duels voor FC Eindhoven dit seizoen. In 21 wedstrijden scoorde hij vijf keer en gaf hij zeven assists, toch is de Belg niet helemaal tevreden. “Tevreden? Ja en nee. Ik weet dat ik nog veel beter kan, zo had ik in de eerste helft van het seizoen vaker kunnen scoren. Leuk die statistieken, maar ik wil meer dan alleen maar assists. Ik wil proberen om meer aanwezig te zijn tijdens de wedstrijden. In de tweede seizoenshelft wil ik belangrijk blijven voor het team en daarnaast ook fit blijven. Mijn doelstellingen zijn daarmee iets veranderd maar de intentie blijft hetzelfde, ik wil met FC Eindhoven de play-offs halen.”

In zijn debuutwedstrijd scoorde Elton Kabangu tweemaal tegen Telstar en een week later tegen FC Emmen was hij belangrijk met een assist. Wat herinnert hij zich nog van die wedstrijd? “Het was mijn eerste basisplaats dus ik had wel wat stress. Ik was nieuwe dingen aan het ontdekken. We startten de wedstrijd erg goed, we scoorden en ik gaf de assist op Mart Lieder.” Mart en Elton vormden een goed duo in de eerste helft van het seizoen. Wat maakt de combinatie tussen jou en Mart zo succesvol? “We communiceren veel met elkaar, we trainen ook op het maken van afspraken, hoe we elkaar moeten vinden in het veld bijvoorbeeld. Het wordt nu wel moeilijker voor ons omdat de tegenstanders weten dat wij een aardig duo zijn. Een mooie challenge om andere manieren te vinden en het beter te doen in de tweede seizoenshelft. Ik heb vertrouwen dat dat goed gaat komen!”

Vrijdag komt FC Emmen op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Hoe gaan de Blauw-Witten ervoor zorgen dat de drie punten in Eindhoven blijven? “Ik denk dat we FC Emmen kunnen verslaan met snelle uitbraken. Aanvallend zijn we sterker geworden. FC Emmen heeft een goed voetballende ploeg met een goede organisatie en de nodige ervaring achterin.”