vrijdag 22 september 2017

• Jong fc eindhoven verliest eerste competitieduel

Jong FC Eindhoven verliest eerste competitieduel

Maandagavond speelde Jong FC Eindhoven de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Jong Willem II. Beide ploegen speelden met verschillende spelers uit het eerste team in de gelederen. FC Eindhoven verloor uiteindelijk met 3-1 van de Tilburgers.

In de eerste helft gaven de beloften van FC Eindhoven weinig kansen weg en kregen via Joran Vermeulen de kans op de openingsgoal. Toch was het Jong Willem II dat de score opende. Uit een vrije trap van Daniel Crowley werd de bal bij de eerste paal binnengetikt door Thomas Kok. Dit was tevens de ruststand van de wedstrijd.

Na een uur spelen kregen de beloften van Willem II opnieuw een vrije trap, en wederom wisten de Tilburgers deze kans te benutten; 2-0 door Lex van Dijk. Jong FC Eindhoven liet het hoofd echter niet hangen, wat twintig minuten voor tijd resulteerde in de aansluitingstreffer van Joël Thomas. Hierna kregen de Blauw-Witten enkele kansjes op de gelijkmaker, maar de stand bleef onveranderd. In de zoektocht naar een punt werd in de slotfase van de wedstrijd meer risico genomen door FC Eindhoven, waardoor Jong Willem II in de 90e minuut de wedstrijd besliste; Karim Coulibaly maakte er 3-1 van.

Volgende week maandag staat de volgende wedstrijd op het programma, wanneer Jong FC Dordrecht op bezoek komt in Eindhoven. De wedstrijd begint dan om 18:30 uur.

Opstelling Jong FC Eindhoven: Hooyberghs; Kortstam, Gunst, Carlone, Van Vaerenbergh, Thomas, Van de Velde (82. De Rooij), Drabbels (64. Sozeyedio), Idzes (75. De Wit), Vermeulen, Raaijmakers.